Personalitetet

Zoti na ka dhënë një numër personalitetesh, në mënyrë që të jemi fleksibil në marrëdhëniet me të tjerët, pra kemi një sistem përfaqësues, dhe ky është sistemi me cilin ti përfaqëson jetën tënde.

Për sa i përket personalitetit dhe karakterit, këto janë dy gjëra të cilat lindin së bashku me njeriun, dhe ai nuk mund t’i ndryshojë ato, por mund të bëjë rregullime në to.

Shtatë vitet e para të jetës së njeriut njihen si mosha e aktrimit-imitimit (1-7).

Shtatë vitet në vijim përfaqësojnë moshën e formimit shoqëror (7-14).

Shtatë vitet e tjera (14-21), janë mosha e pavarësisë.

21-30 vjeç, në këtë periudhë marrin formë edhe ndryshojnë vlerat dhe parimet tona, dhe kjo quhet mosha e parimeve.

30-40 vjeç, është mosha e ndryshimit të përparësive.

40-50 vjeç, është mosha e pjekurisë së plotë, prandaj shikojmë se shpallja nga Zoti zbriti te pejgamberi Muhamedi kur ai ishte dyzet vjeç, atëherë kur mendja e njeriut ka arritur kulmin e pjekurisë së saj.

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprakTregu i NFT po lulëzon – po thyhen të gjitha rekordet
Artikulli tjetërKëto janë kompanitë më të mira për të punuar në distancë