Pandemia bëri që evropianët të investojnë në asete tradicionale

Kërkime të shumta tregojnë se gjatë pandemisë evropianët kanë investuar si në asete tradicionale si aksione dhe ETF, dhe në alternativa të tilla hua për të diversifikuar portofolet e tyre. Evropianët kanë filluar të përqafojnë investimet. Me popullaritetin e fondeve të pensioneve që sa vjen e zvogëlohet, shumë evropianë, veçanërisht të rinjtë, kanë filluar të  investojnë gjatë pandemisë si një mënyrë për të siguruar pensionin dhe akumulimin e  fondeve shtesë.

Për shembull, vitin e kaluar në Holandë gjithsej 1.75 milion familje kishin investimet në aksione dhe në fondet e investimeve,  duke shënuar një rritje prej 17% krahasuar me 2019. Në Mbretërinë e Bashkuar , 4 në 10 investitorë kanë uluar shpenzimet e tyre gjatë pandemisë për të financuar investimet e tyre në asete tradicionale si aksione dhe obligacione. Në Gjermani, numri i njerëzve që zotërojnë aksione u rrit me 2.2 milion në 12.4 milion, me rritjen më të lartë midis grupmoshave të 30-vjeçarëve dhe ose më të vegjël.

Evropianët gjithashtu kanë filluar të vlerësojnë pozitivisht asetet alternative të tilla si huatë. Në vitin 2020, Mintos , kompania udhëheqëse e investimeve alternative në BE për të investime në 86% në 5,6 miliardë € (6,2 miliardë € aktualisht). Në krye të kësaj, në vitin e fundit kompania shënoi një rritje të numrit të  investitorëve femra të rritet me 43%, dhe numri total i investitorëve tani arrin në gati 393 000, një pjesë e konsiderueshme e tyre nga Gjermania. Për më tepër, një studim i fundit nga Mintos, i cili mban 40% të pjesës së tregut në BE, tregoi se 67% e investitorëve janë të sigurt se investimet e tyre aktuale në huatë në të gjitha platformat që ata përdorin do të sjellin fitimin që ata presin këtë vit.

Shumica e të anketuarve gjithashtu pranojnë diversifikimin si brenda kredive ashtu edhe në një shkallë më të gjerë, me 73% që thonë se do të vazhdojnë të investojnë në asete të ndryshme në 2021.79% thanë se ata gjithashtu investojnë në aksione, ndërsa 70% investojnë në ETF.

Rritja e fundit e investitorëve në Evropë mund t’i atribuohet gjithashtu edhe GameStop nw Reddit  në janarin e kaluar. Brokerime të shumta në Evropë kanë raportuar një rritje të mprehtë të investitorëve të rinj.

Artikulli paraprakShumë kërkesa për pak vende pune për të diplomuarit – brezi i humbur i pandemisë COVID-19
Artikulli tjetërTë gjitha pajisjet e reja në Rusi duhet të jenë të para-instaluara me softuer rus