Nxënësit të interesuar për garën digjitale për njohuri rreth tatimeve

Gara digjitale për nxënësit e shkollave publike të arsimit fillor nga klasa e 6, 7, 8 dhe 9, është e hapur deri ditën e mërkurë të kësaj jave, andaj inkurajojmë të gjithë nxënësit e interesuar që deri në këtë afat kohorë të dorëzojnë punimet e tyre në adresën edu.ta.ks@gmail.com ose në facebookhttps://www.facebook.com/TaxCompetitionKS.

Deri më tani kemi një numër të konsiderueshëm të nxënësve, të cilët kanë dorëzuar punime e tyre të realizuara sipas kritereve të parapara, ku për të gjithë ata nxënës të cilët nuk kanë arritur të informohen, ATK ju ri-kujtojmë se kriteret për tu bërë pjesë e kësaj gare, nxënësit duhet të punojnë në idenë e tyre, të cilat mund të konkretizohen në video (jo më e gjatë se 1 minutë), poster kreativ (një faqe),  fotografi (një fotografi), ose në PowerPoint.

Procesi i votimit fillon ditën e enjte të kësaj jave dhe përfundon të dielën në ora 23:59, ku pesë (5) finalistët,  të cilët marrin pëlqime më së shumti përmes Facebook-ut të garës, do të jenë pjesë e votimit.

ATK në bashkëpunim me Bankën Botërore dhe Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ)- Projekti Qeverisja Financiare e Mirë,  kanë lansuar këtë garë  me qëllim që të mësohet më shumë se si fëmijët i perceptojnë tatimet, si mendojnë që tatimet ndikojnë në mirëqenën e tyre dhe shoqërisë në përgjithësi.

Kjo garë është e organizuar në dy raunde, i pari është gjatë muajit shtator, ndërsa raundi i dytë do të jetë në sezonin e dimrit. Në raundin e parë do të mund të marrin pjesë nxënësit e shkollave publike të këtyre komunave: Dragash, Gjakovë, Gllogoc, Graçanicë, Istog, Junik, Mamushë, Mitrovicë, Novobërdë, Pejë, Prizren, Rahovec, Shtërpcë, Shtime, Skenderaj, Viti, Vushtrri, Zubin Potok dhe Zveçan.

Artikulli paraprakPaga deri në 1 mijë euro, këto janë profesionet më të paguara aktualisht në vend
Artikulli tjetërMënyra se si reagoni ndaj kritikave zbulon personalitetin tuaj