Njerëzit vazhdojnë të porosisin ushqime nga shtëpia. Restorantet tregojnë se trendi vjen me rritje në 2021

Njerëzit janë ende duke porositur ushqime në shtëpitë e tyre, pavarësisht se restorantet janë rihapur në të gjithë vendin.

Firma e shpërndarjes së ushqimit Deliveroo raportoi një rritje prej 59% të porosive në Mbretërinë e Bashkuar midis korrikut dhe shtatorit, pjesërisht për shkak të partneriteteve të reja me Amazon dhe Morrisons.

Firma kishte 35.8 milion porosi në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë, krahasuar me 22.6 milion në të njëjtën periudhë në vitin 2020.

“Ne presim performancë të mëtejshme të fortë në pjesën e mbetur të vitit,” tha Ëill Shu, themeluesi dhe shefi ekzekutiv.

Duke marrë parasysh porositë ndërkombëtare, shifra u rrit në 74.6 milionë, nga 45.4 milionë, një rritje prej 64%.

Ai tha se klienti mesatar porosiste 3.3 herë në muaj midis korrikut dhe shtatorit “pavarësisht heqjes së përhapur të kufizimeve të bllokimit”.

Megjithatë, numri mesatar i konsumatorëve aktivë mujorë ra nga 7.8 milionë në tremujorin e dytë në 7.5 milionë në tremujorin e tretë.

Në Mbretërinë e Bashkuar dhe Irlandë, vlera e transaksioneve bruto të kompanisë ra gjatë tre muajve, nga 921 milion to në 852 milion.

Në tregjet e saj ndërkombëtare, vlera e transaksioneve bruto ra nga 818 milion to në 742 milion £.

Deliveroo tha se pasqyronte “sezonalitetin tipik, veçanërisht në tregjet evropiane”.

Zoti Shu mbeti optimist. “Ne mbetemi të ngazëllyer për mundësinë që kemi përpara dhe planet tona për të ofruar vlerë më të mirë për konsumatorët tanë, për të ndihmuar partnerët tanë të restorantit dhe ushqimeve të rriten dhe për të ofruar mundësi të mëtejshme për kalorësit,” tha ai.

BBC 

Artikulli paraprakSerbia e Weimarit drejt Serbisë Naziste
Artikulli tjetërFacebook po zhvillon algoritme të reja që mund të gjurmojnë gjithçka që ju bëni