Në dhomën time…

Në dhomën time dhe i shtrirë mbi shtratin tim, e pyesja veten se cilat janë shkaqet e suksesit në jetë?!

Përgjigjen e gjeta brenda dhomës. 

Tavani më tha: “Ambiciet e larta.“ 
Dritaret më thanë: “Shikoje botën.” 
Ora më tha: “Çdo minutë është e shtrenjtë.” 
Pasqyra më tha: “Mendo para se të veprosh.” 
Kalendari më tha: “Përcille një pas një.” 
Dera më tha: “Ec me vrull që të arrish deri te caku e qëllimi.” 
Dhe mos ta harroj tokën e cila më tha: “Bjer në sexhde, falju dhe lutju Atij që të krijoi.”

Përktheu: I. Jahiu

Artikulli paraprakA e ka vrarë Covid përfundimisht biznesin e kartëvizitave?
Artikulli tjetër“Botëvështrimi”