Miratohet raporti vjetor për buxhetin

Komisioni për Buxhet dhe Financa, në mbledhjen e sotme, të cilën e kryesoi kryetari i komisionit, Naser Osmani, shqyrtoi një varg projektligjesh, si dhe Raportin financiar vjetor të Buxhetit të Kosovës për vitin 2015.

Fillimisht është shqyrtuar dhe përkrahur në parim Projektligji për parandalimin e pastrimit të parave dhe luftimin e financimit të terrorizmit.

Pas kësaj, Komisioni shqyrtoi Raportin financiar vjetor të Buxhetit të Kosovës për vitin 2015, të cilin para Komisionit e paraqiti zëvendësministri i Financave Agim Krasniqi.

Duke iu referuar të dhënave statistikore të Ministrisë së Financave lidhur me të hyrat dhe shpenzimet në nivel vendi për vitin e kaluar, zv. ministri Krasniqi, me këtë rast tha: “Plani vjetor i pranimit të të hyrave për vitin 2015 ka qenë, 1 miliardë e 700 milionë e 50.681 mijë euro, ndërkaq, plani vjetor i pagesave ka qenë 1 miliardë e 722 milionë e 138 mijë euro”.

Më pas, komisioni e përkrahu këtë Raport, i cili do të procedohet tutje për shqyrtim edhe në mbledhje plenare.

U shqyrtua dhe u përkrah më pas Projektligji për investimet strate gjike në Kosovë ndërkaq janë shqyrtuar edhe një pako projektligjesh nga fusha e energjisë, siç janë: Projektligji për Rregullatorin e Energjisë, Projektligji për Energjinë, Projektligji për Energjinë Elektrike dhe Projektligji për Gazin Natyror.

Po ashtu, komisioni përkrahu edhe Projektligjin për Falimentimin, ndërkaq, ka shtyrë për një nga mbledhjet e radhës shqyrtimin e Kërkesës së zëvendës Auditorit të Përgjithshëm për caktimin e pagës për Auditorin e Përgjithshëm të Kosovës.kohaislame

Artikulli paraprakZjarri i Kanadasë mund të rrisë çmimin e naftës
Artikulli tjetërKroaci, mbahet Forumi ekonomik kroato-shqiptar