Menaxhimi i kohës

Menaxhimi i kohës është seria e mekanizmave që ka një organizatë kur bëhet fjalë për përcaktimin, në mënyrë efikase, të proceseve të saj. Për ta bërë këtë, ai merr parasysh kohëzgjatjen optimale të detyrave që do të kryhen.

Të gjitha llojet e organizatave kanë metodologji të dobishme biznesi kur menaxhojnë një burim, siç është koha në dispozicion.

Vetë tendenca e kompanive për të maksimizuar burimet e tyre dhe, për rrjedhojë, për të marrë fitime më të mëdha, çon gjithashtu në zvogëlimin e kohës së nevojshme për të kryer detyrat e tyre.

Me fjalë të tjera, bën të nevojshme minimizimin e kohës së shpenzuar për detyrat e tyre, duke ulur kostot në proces. Në këtë kuptim, përdorimi korrekt i kohës i ndihmon kompanitë dhe institucionet të përmirësojnë nivelet e tyre të efikasitetit dhe të jenë më optimale në jetën e tyre të përditshme./definebusinessterms/

Artikulli paraprakPërse CEO i Coca-Cola-s nuk drekon kurrë i vetëm?
Artikulli tjetërDefinimi i Ekonomisë