“Më të lodhurit”në botë, shtetet që punojnë më shumë orë në vit

Banorët e Singaporit janë të privuar nga gjumi.

Dhe nuk është vetëm numri i pakët i orëve të gjumit që po shkakton mungesën e energjisë, por gjithashtu edhe koha e tepërt që po kalojnë në punë dhe në internet, të paktën sipas një studimi në Mbretërinë e Bashkuar nga Sleepseeker.

Në fakt, nga 15 vendet më të lodhura në botë, Singapori kryeson listën.

“Rezultati i lodhjes” që shënoi çdo vend u bazua në të dhëna si numri i orëve dhe minutave të humbura nga tetë orë gjumë që rekomandohen në përgjithësi dhe sasia ditore e kohës para ekranit që kaluan njerëzit në vende të ndryshme.

Shtetet ‘më të lodhur’:

Singapori

Meksiko

Brazili

SHBA

Japonia

Mbretëria e Bashkuar

Zelanda e Re

Australia

Kina

Kanadaja

Italia

Zvicra

Gjermania

Franca

Hollanda.

Shtetet që punojnë më shumë orë në vit:

Meksiko

Singapori

Kina

SHBA

Zelanda e Re

Japonia

Italia

Brazili

Kanadaja

Mbretëria e Bashkuar

Australia

Zvicra

Franca

Hollanda

Gjermania.

Meksika është në një pozicion kaq të lartë në listë për shkak të ekonomisë së saj që po përjeton një rritje tepër të shpejtë dhe popullsia gjithashtu po has vështirësi në balancimin e jetës së punës dhe asaj personale.

Shtetet ku kalohet më shumë kohë në internet, në vit:

Brazili

Meksika

Singapori

SHBA

Italia

Zelanda e Re

Kina

Kanadaja

Mbretëria e Bashkuar

Australia

Zvicra

Hollanda

Franca

Gjermania

Japonia.

Artikulli paraprakNdalohet shitja e produkteve plastike njëpërdorimshme në Slloveni
Artikulli tjetërItalia pret që deficiti i vitit 2021 të jetë nën 10% të prodhimit kombëtar