Mbi cilën platformë duhet ta ndërtoni brandin tuaj në 2021?

Një ditë e re, një platformë e re. Sigurisht që mund të ndihet kështu, pasi kam parë dëshmitarët e liderëve më rezistentë ndaj mediave sociale që vallëzojnë në TikTok, duke shpresuar të vendosin fort flamurin e tyre “të ndikimit” në këtë fushë “të re”. (“E re”, e thënë në thonjëza sepse çdo personi i brezit Z do të qeshte me mua duke iu referuar si i tillë ndërsa do të pyeste se ku dreqin kemi qenë të gjithë për 2 vitet e fundit.)

Pastaj, natyrisht, është Clubhouse, për të cilin me gjasë keni marrë një “ftesë speciale” për t’u bashkuar nga një mik, i cili gjithashtu ka marrë një të tillë. Nëse nuk e keni provuar ende aplikacionin, Apple aktualisht e rendit atë si numrin 24 në tabelën e tyre kryesore të aplikacioneve falas. Një faqe e rrjeteve sociale me bazë audio ku clubhouset e krijuara të përbëra nga mijëra dëgjues varen në altoparlantë. Pak a shumë si podcasting i drejtpërdrejtë, një ëndërr e vërtetë për lidershipin.

Shtoji kësaj rritjen meteorike të popullaritetit të “OnlyFans”, i cili kishte 85 milionë përdorues në fund të Dhjetorit, me rritje 1 033 % nga 7.5 milionë përdorues që kishte në nëntor të 2019.

Sigurisht, nuk mund ta vlerësoni siç duhet renditjen tuaj në garën e armëve sociale pa adresuar funksionalitete të reja fantastike brenda platformave sociale tashmë të krijuara. Mendoni për artikujt e LinkedIn, për të cilët ju pa dyshim po merrni kërkesa pajtimi, historitë e LinkedIn, rrotullat e Instagramit dhe tiparin e ri të “flotave” të Twitter (pothuajse e njëjta gjë si “historitë” në LinkedIn ose Instagram).

Por me të gjitha këto mjete dhe karakteristika, ajo që mund të ndihet si momenti kulminant për të ndërtuar ndikimin tuaj mund të ndihet po aq dërrmuese. Edhe tregtarët më të sofistikuar të mediave sociale kanë mbetur duke pyetur: “Si në botë mund të përfitoj nga e gjithë kjo nëse dua të kem ndonjëherë në plan të fle, të ha dhe të kryej biznes në të vërtetë?”

Pyetje e mirë, le ta zgjerojmë së bashku.

  1. Përcaktoni qëllimin tuaj.

Së pari, le ta bëjmë si Sinek dhe të fillojmë me pse. PSE në botë po krijoni kontent? Siç shpesh dëgjohej Marie Forleo të thoshte: “Më mirë është të jesh fitimprurës sesa i njohur”. Kjo thënie është kaq e rëndësishme sepse nuk mund t’ju them se sa herë një udhëheqës i ardhshëm i mendimit na bën të pranojmë se kanë një numër të madh ndjekësish, por asgjë për të treguar kur bëhet fjalë për të ardhurat e rezervuara.

Është çmendurisht e lehtë të kapesh me metrika të kota, pëlqime dhe komente masive. Dreq, të gjithë duam të jemi një udhëheqës i komunitetit, por nëse ai komunitet nuk po konvertohet, ne kemi një problem. Prandaj, përqendrohuni në synimet tuaja për mediat sociale. Kjo do të krijojë strategjinë tuaj. Renditini edhe ata. Një listë e përparësive mund të duket kështu:

  • Punësoni talente për organizatën tuaj në rritje.
  • Bëhuni një ekspert i njohur në industrinë tuaj.
  • Ndërtoni lidhje me drejtues të mundshëm.

Duke shkruar këto dhe duke i regjistruar në kompjuterin tuaj ose duke i vendosur në zyrën tuaj, ka më pak të ngjarë të bini pre e krijimit të përmbajtjes për hir të përmbajtjes.

  1. Zgjidhni platformën tuaj dhe bëni zgjedhjen e duhur.

Sipas përvojës sime, është më e lehtë të hedhësh vrullin tënd në një platformë dhe të mësosh tiparet sesa të përpiqesh të përdorësh dy ose tre në të njëjtën kohë. Nëse nuk keni një sistem shumë të zgjuar dhe një ekip që ju mbështet, bëhet shumë i pakontrollueshëm. Këtu është zbërthimi im i shpejtë i asaj platformës që duhet përdorur bazuar në demografinë që po përpiqeni të arrini dhe bazuar në qëllimet e përshkruara në hapin një:

Facebook: Shitja e produkteve B2C(biznesi për konsumatorët) për gjeneratat e vjetra Gen X dhe Baby Boomers ose ofertat e biletave më të ulëta B2B(biznesi për biznesin) (mendoni kursin në internet) për pronarët e bizneseve në të njëjtat breza.

Instagram: Marketingu i produkteve për mijëvjeçarët dhe Gen Z-ish. Pse “Z-ish?” Sepse nëse vërtet dëshironi të shkoni atje ku fëmijët janë të varur, ju ndoshta dëshironi të filloni me dy të tjerët së pari.

Snapchat: E cila është e shkëlqyeshme për Z-të

TikTok: E cila është gjithashtu e shkëlqyeshme për Z-të, por tani po i shton më shumë gjenerata ndërsa kalon në fazën adoptuese “Early – Vate” të “Modelit të Përhapjes së Inovacionit”.

LinkedIn: Performon në mënyrë tepër të mirë nëse doni të shisni shërbime dhe produkte B2B(biznesi për biznesin) te kompanitë me buxhete më të mëdha.

Twitter: Nëse tregu juaj i synuar është media, ose nëse jeni një njeri i famshëm, humorist ose politikan që lulëzon në ciklin e lajmeve.

Pinterest: Nëse dëshironi të fitoni abonentë ose të shisni produkte tek gratë / nënat.

  1. Krijoni kontent në mënyrë të vazhdueshme

Pasi të keni përcaktuar kanalin më të mirë shoqëror për shpërndarjen e përmbajtjes bazuar në audiencën tuaj të synuar, thjesht angazhohuni që ta krijoni atë shpesh. Dhe dua të them SHPESH. Algoritmet favorizojnë qëndrueshmërinë. Fatmirësisht, miti i një postimi viral po bëhet pikërisht kaq, një mit. Edhe nëse e arrini atë, keni nevojë për përmbajtje të qëndrueshme, të vlefshme, argëtuese dhe / ose informuese për të mbështetur një audiencë dhe klientë të mundshëm me kalimin e kohës. Njerëzit varen vërtet nga kjo pjesë, të cilën unë mund ta kuptoj, por zakonisht ofrojnë ilaçin e mëposhtëm: Renditni 20-30 pyetjet kryesore që ka audienca juaj e synuar për cilindo shërbim, kulturën e kompanisë ose produktin që po përpiqeni të shtyni dhe të filloni t’u përgjigjeni atyre përmes përmbajtjes. Kreativiteti lind krijimtarinë. Duke filluar kështu, ju do të filloni të ndërtoni vrullin tuaj krijues.

  1. Përcaktoni cilat mjete dhe strategji do të përdorni në platformën tuaj të zgjedhur.

Ka shumë mjete të disponueshme në dispozicionin tuaj brenda secilit aplikacion. Merrni LinkedIn për shembull. Ju mund të bëni video në formë të shkurtër, artikuj në formë të gjatë, histori të shkurtra, fushata hyrëse. Rehatohuni me një, pastaj shtoni një përbërës tjetër të platformës në përzierje.

  1. Merrni dhe nxirrni frymë.

Në objektivitetin e shkëlqyeshëm të të gjithave, unë e di që ju mund të mbërtheheni në kurthin e paralizës së analizës dhe të ndiheni se thjesht nuk jeni “gati” për të filluar ndërtimin e markës tuaj përmes mediave sociale. Pra, disa gjëra shtesë:

Askush, asnjëherë nuk është gati dhe ju do të gjeni frymëzim përmes veprimit. Në një moment, ndaloni planifikimin dhe filloni të botoni.

Sa më shumë që gjërat ndryshojnë, aq më shumë gjërat qëndrojnë të njëjta. Nuk më intereson nëse dërgoni përmbajtje përmes një telegrami, një pëllumbi transportues, një video ose një Tweet, ndërsa vogëlsirat mund të ndryshojnë, parimi i njohjes së audiencës tuaj dhe dhënies së vlerës do të jetë gjithmonë bileta për ta bërë atë të funksionojë.

Linkedin

Artikulli paraprakKlasifikimi i kamatës në Islam
Artikulli tjetërSi të krijoni një mjedis pune eko-miqësor