Lista: cilat qytete do të shërohetn më shpejt ekonomikisht nga kriza COVID

Qytetet në të gjithë botën janë prekur në mënyra të ndryshme nga kriza e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit. Ka pasur një rënie të ndjeshme në aktivitetet ekonomike dhe sociale, nga të cilat tregjet ende po rimëkëmben.

Sipas analizës së kompanisë më të madhe në botë të këshillimit për pasuritë e patundshme – CBRE, rimëkëmbja ekonomike në Vjenë duhet të jetë më e shpejtë sesa në qytetet e tjera.

Në mënyrë që të analizojnë më mirë tregjet, studiuesit nga eksperti kryesor i pasurive të patundshme CBRE kanë krijuar një indeks të rimëkëmbjes urbane.

Indeksi përfshin 12 parametra kryesorë nga fushat e ekonomisë, lëvizshmërisë, turizmit, hapjes së zyrave, si dhe rimëkëmbjes së industrisë me pakicë dhe argëtimit, secila me një rezultat nga 1 në 5, dhe qëllimi i tyre është të tregojnë më mirë rimëkëmbjen në krahasim me nivelin e 2019.

Sipas indeksit të rikuperimit CBRE, Vjena mori një rezultat të përgjithshëm prej 4, e cila e pozicionon atë në krye të renditjes, e ndjekur nga Shangai me një rezultat prej 3.8 dhe Parisi me një rezultat prej 3.75.

“Për sa i përket aktivistëve ekonomikë, Vjena kryeson botën me një rezultat prej 5, ndërsa shitja me pakicë, lëvizshmëria dhe vendet e punës vlerësohen nga 4 deri në 4.5. Për sa i përket turizmit, Vjena është në mesataren globale me një rezultat prej 2”, tha Andreas Ridder, menaxher i përgjithshëm dhe drejtori i CBRE në Austri .

“Ne supozojmë se Vjena do të rimëkëmbet më shpejt se qytetet e tjera, e cila është kryesisht pasojë e situatës së qëndrueshme ekonomike që ka mbizotëruar në këtë qytet për dekada”, tha Ridder.

Ekspertët besojnë se turizmi do të rimëkëmbet më ngadalë nga të gjitha degët ekonomike. Vetëm Londra mori një vlerësim prej 3 në këtë drejtim, ndërsa të gjitha qytetet e tjera ishin pozicionuar shumë më poshtë. Në Toronto, San Francisco dhe New Delhi, perspektivat për shërim nga kriza e koronavirusit janë më të këqijat. /tesheshi.com/

Artikulli paraprakA është e dëmshme ta mbushim telefonin gjatë tërë ditës?
Artikulli tjetërRritja e çmimeve dhe borxhliu…