Lagarde: si e shoh shërimin ekonomik pas-pandemik

Kreu i Bankës Qendrore Evropiane (ECB), Christine Lagarde, tha se rimëkëmbja e ekonomisë globale mund të ndryshojë.

Në një mesazh video të publikuar në seancën e Kombeve të Bashkuara, ajo tha se është e qartë që ekonomia po rimëkëmbet pas pasojave të rënda të shkaktuara nga pandemia e virusit koronar.

“Megjithatë, pjesa më e vështirë është ende s’ka ardhur”, tha gruaja në krye te BQE, duke shtuar se goditjet e shkaktuara nga pandemia do të jetë vendimtar në ekonominë globale dhe se rimëkëmbja do të jetë e pasigurt dhe e pa pabarabartë, me ulje dhe ngritje.

Ajo theksoi se ndryshimet në ekonominë globale do të shkaktojnë rritjen e papunësisë dhe pabarazisë, duke shtuar se veçanërisht njerëzit nga grupet e cenueshme mund të gjenden në një situatë të vështirë.

Ajo gjithashtu tha se ishte e nevojshme solidaritet shumë më i madh midis vendeve në mënyrë që të kapërcejnë bashkërisht krizën e shkaktuar nga pandemia.

“Nëse nuk e vendosim zhvillimin e gjelbër dhe të qëndrueshëm mbi gjithçka tjetër dhe adoptojmë solidaritetin si një parim themelor të veprimit, mund të përballemi me situata të çuditshme dhe të sikletshme,” tha Lagarde. /tesheshi.com/

Artikulli paraprakE dhëna e fundit: GDP e Stambollit, sa e tetë vendeve të Ballkanit
Artikulli tjetërKjo është rritja e papunësisë në Evropë nën pandemi