Këto 5 biznese mund t’i hapni nga shtëpia, për më pak se 100 dollarë

Ndiheni të lënë pas? Inflacioni po rritet dhe po i rrit çmimet e faturave tuaja ushqimore gjithnjë e më shumë? A do të përfitonit nga një rrjedhë tjetër e të ardhurave?

Por mund t’ju themi se me akses në internet, një laptop, e-mail, 100 dollarë dhe vendosmërinë për të kontrolluar fatin tuaj financiar, është plotësisht e mundur dhe nuk po flasim për skemat mesatare të “pasurimit të shpejtë”.

Sidoqoftë, përpara se të hidhemi, është thelbësore të kemi parasysh se po, suksesi mund të ndodhë nëse keni dëshirë, njohuri, këmbëngulje dhe pasion, por gjithashtu nuk ka rrugë të shkurtra. Duke folur statistikisht, shumica e atyre që tentojnë të ndërtojnë biznese dështojnë. Megjithatë, dështime të tilla nuk janë për shkak të mungesës së aftësisë ose modelimit të pamjaftueshëm, por në vend të kësaj janë reflektim i një mosgatishmërie për të zvarritur përpara vrapimit.

Ju mund të ëndërroni të merrni shtatë shifra çdo vit me ndërmarrjen tuaj në shtëpi – dhe kjo është e mrekullueshme; ju duhet të synoni lart – por çelësi i suksesit është përqëndrimi në lojën e gjatë. Shumë njerëz, mbivlerësojnë atë që mund të arrijnë në një muaj dhe më tej nënvlerësojnë atë që mund të arrijnë në një vit, apo edhe një dekadë. Fokusi duhet të jetë në fitimin e 100 dollarëve, më pas shfrytëzimin e tyre në një sukses mijëra dollarësh, pastaj një sukses dhjetëra mijëra dollarësh. E thënë thjesht, ndajini ato synime të guximshme që keni në më të vogla dhe festoni çdo fitore ndërsa përparoni.

Pesë biznese shërbimi në shtëpi që mund t’i filloni që sot:

  1. Kompani të dizajnit grafik

Merrni parasysh pothuajse çdo person që zotëron dhe/ose menaxhon një kompani (e madhe apo e vogël) dhe biznesi i tyre shoqërues ka nevojë për mbështetje të dizajnit grafik. Dhe përpara se të hidhni poshtë idenë sepse nuk keni një diplomë në atë fushë, mos u ktheni pas: Do të habiteni se sa të lehta janë për t’u mësuar shumë nga programet e dizajnit grafik. Eksperimentoni, eksploroni, shikoni disa video në YouTube dhe thjesht jini kureshtarë. Do të habiteni se sa shpejt mund të mësoni.

  1. Kmpani për web development (zhvillim website)

Tregu për zhvillimin e uebit është pothuajse i pafund. Ndërsa konkurrenca është e ashpër, ju mund të fitoni para duke krijuar faqe interneti për klientët që nuk e kanë idenë se çfarë po bëjnë ose thjesht nuk kanë kohë për të ndërtuar dhe menaxhuar të tyren. Me pak trajnim në një platformë si WordPress, ju mund të bëni gjëra të bukura.

  1. Agjenci të menaxhimit të mediave sociale

Nëse jeni të rregullt në postimin e fotografive të jetës, familjes, ushqimit, miqve dhe aktiviteteve tuaja, ju jeni të kualifikuar për të filluar një biznes të menaxhimit të mediave sociale. Dhjetëra mijëra kompani ekzistojnë atje që kanë nevojë për dikë që të menaxhojë përmbajtjen e tyre dhe aktivitetet e mediave sociale.

  1. Dizajn dhe printim të bluzave

Ju mund të mendoni se kjo tingëllon e ndërlikuar, madje edhe më shumë se idetë e tjera të listuara deri më tani, por në fakt është një nga bizneset më të thjeshta për të filluar. Bluzat e personalizuara nuk kanë qenë kurrë më të njohura, dhe tregu është maturuar. Shumë vite më parë, themelimi i kësaj lloj kompanie kërkonte shumë punë, duke përfshirë menaxhimin e dizajnit, prodhimit, inventarit dhe transportit. Gjithçka që ju nevojitet sot është të krijoni ide të mahnitshme dizajni dhe më pas të tregtoni produktet tuaja, sepse ka faqe interneti si Bonfire dhe Spreadshirt që do t’ju udhëheqin përmes procesit hap pas hapi. Nuk do t’ju duhet kurrë të merreni me prodhuesit, inventarin apo edhe transportin: puna juaj bëhet krijimi dhe marketingu.

  1. Shërbimi i shkrimit të përmbajtjes

I keni shkruar një e-mail një shoku? Po një klienti apo kolegu të mundshëm? Nëse po, mund të bëheni një shkrimtar i pavarur. Mundësitë këtu janë gjithashtu të shumta. Ju mund të gjeneroni postime në blog, artikuj, rezyme, kopje dhe skripte për videot në YouTube… lista vazhdon. Është e dobishme, sigurisht, nëse keni një talent të natyrshëm dhe pasion për të shkruar, por për sa kohë që jeni të gatshëm të bëni hapa të vegjël, ka pak pengesa për hyrjen në këtë treg. Çelësat për të filluar janë këmbëngulja, durimi dhe qëndrueshmëria.

Secili prej këtyre modeleve të biznesit mund të fillojë për më pak se 100 dollarë, por çdo situatë është gjithashtu unike, kështu që ju mund të zgjidhni të investoni pak ose shumë. Bazuar në përvojën e konsiderueshme, unë do të thoja që, të paktën, duhet të krijoni një faqe interneti dhe një prani në media sociale. Megjithatë, mos u mbingarkoni me bazën: Ngadalësia dhe e qëndrueshme do t’ju ndihmojnë të fitoni garën këtu.

Krijimi i profileve të mediave sociale nuk do t’ju kushtojë asgjë. Në varësi të demografisë tuaj të synuar dhe preferencave të marketingut, mund të zbuloni se një platformë funksionon më mirë se të tjerat. Dhe nëse jeni të kënaqur me regjistrimin e videove, mund të dëshironi të provoni YouTube ose TikTok për të nxjerrë në pah kompaninë tuaj.

Tani që keni krijuar një prani në media sociale, do t’ju duhet të ndërtoni dhe hapni një faqe interneti që nxjerr në pah shërbimet tuaja. Edhe pse nuk është absolutisht e nevojshme, të kesh një faqe që tregon punën dhe dëshmitë, të jep legjitimitet të menjëhershëm në sytë e klientëve të mundshëm. Për të filluar, do t’ju duhet të zgjidhni dhe regjistroni një emër domaini (afërsisht 20 dollarë). Më pas do të paguani një tarifë vjetore hostin e faqes tuaj dhe për çdo llogari emaili që shkon së bashku me të.

Hapi tjetër në proces është dizajni. Këshilla ime është që në fillim ta mbani të thjeshtë. Regjistroni një llogari blerësi në site si Fiverr ose UpWork dhe kërkoni për freelances që mund t’ju ndihmojnë.

Nuk ka qenë kurrë më e lehtë të marketosh një biznes falas; mund të filloni duke u bashkuar në grupe dhe duke krijuar dhe ndarë përmbajtje në Facebook që lidhen me shërbimin tuaj për t’u bërë pjesë e atij komuniteti, më pas bëni të njëjtën gjë në LinkedIn dhe Instagram.

Kur ndiheni që jeni vërtet gati për të shitur, së pari bëni kërkime për klientët e mundshëm. Mblidhni emailet e tyre dhe llogaritë e mediave sociale, më pas dërgoni mesazhe direkt në Instagram dhe LinkedIn. Mund të shkoni edhe aq larg sa të dërgoni email ose thirrje të ftohtë, por prisni refuzim; është thjesht pjesë e drejtimit të çdo biznesi. Mbani mend, marketingu juaj është një lojë me numra: edhe nëse refuzoheni 99 herë radhazi, nëse godisni në atë përpjekje të 100-të, keni qenë të suksesshëm! Ju nuk keni nevojë që të gjithë të shohin vlerën që ju sillni, vetëm disa fillimisht, dhe ky sukses do të ndërtohet mbi vetveten./entrepreneur/

Artikulli paraprakFilozofia e ekonomisë islame
Artikulli tjetër“Rritja e shpejtë e normës së interesit nuk është zgjidhje për inflacionin” thotë presidenteja e Bankës Qendrore Evropiane