Këshilla për të qëndruar të shëndetshëm në punë

Duke qëndruar 40 orë në javë në punë, ne harrojmë ndikimin negativ që mund të ketë të qëndruarit ulur përpara një tavoline. Puna në zyrë ka qënë e lidhur me rritjen e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, si dhe shanset e një ataku në zemër. Prandaj është e domosdoshme që ne të marrim masa për të reduktuar këto rreziqe dhe të mbajmë një mënyrë jetese të shëndetshme.

Kushtojini rëndësi këtyre 5 këshillave për të qëndruar të shëndetshëm në vendin e punës:

1. Hani mëngjes

Mëngjesi është konsideruar si vakti më i rëndësishëm i ditës. Ai e mban trupin tuaj në formë gjatë gjithë ditës,duke ju bërë energjik që në mëngjes. Nëse ju zgjidhni të hani për mëngjes vezë ose tost, produkte me bazë drithëra, është me rëndësi jetike për të filluar ditën tuaj duke u ndjerë të fuqishëm dhe me një mendje të kthjellët.

2. Bëni shëtitje

Qëndrimi për 9 orë në tavolinën tuaj të punës është shumë e dëmshme për shëndetin tuaj, sidomos nëse ju qëndroni ulur dhe përballë ekranit të kompjuterit. Gjatë orës tuaj të drekës, bëjni një shëtitje rreth e përqark të paktën 15 minuta. Nëse kjo nuk është e mundur, përpiquni të shkoni diku për shëtitje të paktën 3 herë në javë para ose pas pune.

3. Konsumoni ujë

Shumica e punonjësve që punonjë në zyra janë kaq të shqetësuar me punët në zyrë sa harrojnë të konsumojnë ujë. Ky është një gabim i përbashkët! Është me rëndësi jetike që ju të mbani mend të hidratoni trupin tuaj ashtu si ju punoni vazhdimisht. Mbani një shishe me ujë në tavolinën tuaj të punës dhe të konsumoni ujë herë pas here, duke pirë ujë të paktën 5 gota gjatë një periudhe prej 9 orësh.

4. Konsumoni ushqim të lehtë

Është e rëndësishme të konsumoni ushqime të lehta gjatë punës, duke qënë se ne na shterojnë vazhdimisht burimet energjetike te trupit; prandaj ne duhet të furnizojmë dhe rifreksojmë trupin tonë gjatë gjithë kohës. Fruta të tilla si molla dhe banania duhet të jenë ushqimet më të zakonshme në tavolinën tuaj të punës, ndërkohë që shumë punonjës zgjedhin të konsumojnë arra të cilat të japin energji.

5. Duhet të lëvizni vërdallë

Nëse ju shkoni në tualet ose thjesht dilni jashtë për pak minuta, është e këshillueshme të bëni një mini-pushim prej 2-3 minuta për çdo orë, duke ecur rreth e qark. Duke qëndruar ulur gjatë gjithë kohës mund tju shkaktojë variçe në këmbët tuaja, si sindromi i Tunelit Carpel. /EO/

Artikulli paraprak3 pyetje për të përcaktuar nëse puna sjell kuptim për jetën
Artikulli tjetërShumica e kompanive mund të punojnë nga shtëpia përgjithmonë