Ja sa paguhen punonjësit e Tesla

Teksa Tesla përgatitet të përballet me konkurrencën nga një gjeneratë e re e startup-eve të automjeteve elektrike që përgatiten të nxjerrin në treg një mori automjetesh të reja, të dhënat që kompania e Elon Musk ka ndarë me qeverinë amerikane, zbuojnë se si funksionon rekrutimi i talenteve dhe si i pengon punonjësit e saj të shkojnë diku tjetër.

Zyra e Çertifikimit të Punës së Jashtme të SHBA-së kërkon që kompanitë të zbulojnë kompensimin për punonjësit e përhershëm dhe të përkohshëm nga jashtë SHBA-së për t’u siguruar që firmat të mos i paguajnë më pak se paga mesatare e fituar nga kolegët e tyre. Të dhënat e Teslës zbulojnë se cilat janë pagat e kompanisë për punonjësit e saj duke filluar nga inxhinierët e deri tek menaxherët e produkteve.

Inxhinier i kontrollit: 125,724 dollarë

Shkencëtar i të dhënave: 107,000 dollarë

Inxhinier i pajisjeve: 99,188 dollarë

Menaxher i furnizimit global: 122,244 dollarë

Inxhinier industrial: 103,667 dollarë

Inxhinier integrimi: 121,641 dollarë

Inxhinieri kryesor i kontrolleve: 124,500 dollarë

Inxhinier i prodhimit: 111,863 dollarë

Menaxher i inxhinierisë së prodhimit: 166,425 dollarë

Inxhinier mekanik i projektimit: 107,125 dollarë

Inxhinier i procesit: 93,989 dollarë

Menaxher i produktit: 121,500 dollarë

Inxhinier i cilësisë: 93,978 dollarë

Inxhinier i lartë i aplikacioneve: 131,076 dollarë

Inxhinier i lartë i pajtueshmërisë: 126,000 dollarë

Inxhinier i lartë i të dhënave: 147,500 dollarë

Inxhinier i lartë i dizajnit elektronik: 133,651 dollarë

Inxhinier i lartë i prodhimit: 121,346 dollarë

Inxhinier i lartë mekanik i projektimit: 116,390 dollarë

Inxhinier i lartë i procesit: 121,895 dollarë

Menaxher i lartë i produktit: 118,949 dollarë

Inxhinier i lartë i besueshmërisë së sitit: 145,000 dollarë

Inxhinier i lartë softuerësh: 148,001 dollarë deri në 165,000 dollarë

Inxhinier i lartë i furnitorit-industrializimit: 119,645 dollarë

Menaxher i lartë i programit teknik: 125,487 dollarë

Inxhinier softuerësh: 150,190 dollarë deri në 169,375 dollarë

Inxhinier i lartë i mbështetjes për aplikim: 130,000 dollarë

Inxhinier i lartë i besueshmërisë: 139,000 dollarë

Inxhinieri i testimit të stafit: 149,344 dollarë

Furnizuesi inxhinier industrializimi: 107,500 dollarë

Menaxheri i programit teknik: 115,750 dollarë

Business Insider 

Artikulli paraprakTetë çelësat për shërbimin e shkëlqyer ndaj klientëve – Mbajtja e përgjegjësisë
Artikulli tjetërTetë çelësat për shërbimin e shkëlqyer ndaj klientëve – Fleksibiliteti i plotë