Industritë që kanë miliarderët më të rinj në botë

Të bëhesh miliarder nuk është diçka e lehtë dhe kjo është arsyeja pse vetëm një numër i kufizuar i njerëzve në botë arrijnë statusin e miliarderit. Nga ata që arrijnë të bëhen, nuk ka shumë miliarderë millenials, duke pasur parasysh aftësinë e tyre të jashtëzakonshme për të grumbulluar një sasi kaq të madhe pasurie në një moshë relativisht të re.

PhysicalGold.com analizoi të dhënat e fundit nga Forbes për të përcaktuar se cilat industri në botë kanë miliarderët më millenials (23 – 38 vjeç).

Teknologjia është sektori që ka miliarderët më millenials me 28; vlera e kombinuar neto e miliarderëve 28 kompanive të teknologjisë kap vlerën 254.5 miliardë dollarë!

Industria e financave dhe investimeve ka miliarderët e ardhshëm millenials me tetë dhe vlera neto akumuluese e tetë miliarderëve millenials është 24,6 miliardë dollarë.

Industritë e automobilave, modës dhe shitjes me pakicë, kujdesit shëndetësor, medias dhe argëtimit kanë përkatësisht gjashtë miliarderë millenials secili.

Interesant është fakti që industria e ndërtimit dhe inxhinierisë, lojërave të fatit dhe kazinove, logjistikës, sporteve dhe telekomunikacionit nuk kanë miliarderë millenials. Në total, aktualisht ka 78 miliarderë millenials në botë dhe vlera neto kolektive e 78 miliarderëve millenials kap shifrën 418.6 miliardë dollarë.

10 miliarderët më të pasur millenials në botë:

Miliarderi më i pasur millenials në botë është CEO i ‘Facebook’ Mark Zuckerberg me një vlerë të konsiderueshme prej 97 miliardë dollarësh. Në vendin e dytë është Zhang Yiming, themeluesi i platformës mediatike ‘ByteDance’ me një vlerë neto prej 35.6 miliardë dollarë.

CEO i softwarit për menaxhim të punës ‘Asana’, Dustin Moskovitz (17,8 miliardë dollarë) dhe themeluesi i aplikacionit të mesazheve ‘Telegram’ Pavel Durov (17,2 miliardë dollarë) janë ndër miliarderët e tjerë millenials me një vlerë neto prej më shumë se 15 miliardë dollarë. /BM/

Artikulli paraprakVendet që po investojnë më shumë në zhvillimin profesional
Artikulli tjetërGjithnjë e më pak njerëz duan të kthehen në ambientet e zyrave