Guru Financiar: si të arrini paqen financiare

Dave Ramsey është një guru i njohur financiar që i ndihmon njerëzit të “marrin kontrollin” e parave të tyre dhe të heqin qafe borxhin.

Kur ishte 26 vjeç, ai zotëronte më shumë se një milion dollarë, por kishte edhe shumë borxhe që vinin nga investimet e tij në pasuri të paluajtshme. Ai falimentoi dhe pasi humbi gjithçka, filloi të mësojë më shumë për paratë, si t’i kontrollojmë ato dhe të mos i lejojmë ato të na kontrollojnë ne.

Ky kërkim e bëri atë të merrte kontrollin e jetës së tij dhe të rindërtohej në një këshilltar financiar i cili ka ndihmuar miliona njerëz të dalin nga borxhet dhe të marrin kontrollin e jetës së tyre.

Këtu janë disa citate që mund të ndihmojnë këdo që dëshiron të mësojë se si të menaxhojë paratë e tij, por edhe të heqë qafe borxhin:

“Ne blejmë gjëra që nuk na duhen me para dhe nuk kemi pse t’u lëmë përshtypje njerëzve që nuk na interesojnë.”

Ju duhet të merrni kontrollin e parave tuaja ose mungesa do t’ju kontrollojë përgjithmonë.

Për të mirën tuaj, për të mirën e familjes dhe të ardhmes tuaj, kur diçka nuk shkon, ngrihuni dhe thoni se është e gabuar dhe mos u dorëzoni.

“Mos e matni pasurinë tuaj me gjërat që keni, por me gjërat për të cilat nuk do të merrnit para.

Besoj se përmes njohurive dhe disiplinës, qetësia financiare është e mundur për të gjithë ne.

Disa njerëz thjesht janë të ngatëruar në rrugë dhe u është larë truri duke besuar se kartat e kreditit dhe borxhet janë një pjesë e pashmangshme e jetës.

Nuk ka rrugë të shkurtra kur bëhet fjalë për lehtësimin e borxhit.

Si prindër, ne u mësojmë fëmijëve tanë gjëra që ndihemi të aftë t’i bëjmë. Kjo është arsyeja pse shumë prindër nuk i mësojnë fëmijët e tyre për paratë.

Nuk ka asgjë të keqe të kesh gjëra të mira, por kur përpiqesh të blesh gjëra të mira për të qenë të lumtur, do të bësh gabime. Ju nuk do të keni sukses.

Unë rashë në fund dhe kjo ishte gjëja më e keqe që më ka ndodhur ndonjëherë, dhe gjithashtu gjëja më e mirë që më ka ndodhur ndonjëherë.

Duhet disiplinë dhe punë e palodhur, por të mbështetesh në kredi kur gjërat shkojnë keq është një kurth.

Shumica e gjërave që blejmë janë dëshira. Ne i quajmë edhe nevoja, por janë dëshira.

Artikulli paraprakRreth 80 biznese të gastronomisë janë në kërkim të punëtorëve
Artikulli tjetërSi mund të bëheni një menaxher projektesh?