Google do të ndërpresë të gjitha punësimet për dy javë

Google ka njoftuar se do të ndalojë punësimin për dy javë, sipas një artikulli të publikuar nga The Information. Kjo vjen pasi kompania njoftoi javën e kaluar se do të ngadalësojnë procesin e tyre të punësimit për pjesën e mbetur të vitit, për të hedhur një vështrim të ri në procesin e tyre të përgjithshëm të punësimit. Kompania thuhet se ka punësuar rreth 10,000 njerëz vetëm në tremujorin e dytë, me rezultatet e tremujorit të plotë të vendosura më 26 korrik.

“Ne do ta përdorim këtë kohë për të rishikuar nevojat tona për numrin e personelit dhe për t’u lidhur me një grup të ri kërkesash për staf me prioritet të lartë për tre muajt e ardhshëm,” tha Prabhakar Raghavan, nënkryetar i lartë në Google, në një email të marrë nga The Information. Kjo nuk do të ndikojë në ofertat e bëra tashmë, por do të ndalojë zgjatjet e ardhshme të kontratave.

Lëvizja e Google përputhet me memorandumin e brendshëm të javës së kaluar ku CEO Sundar Pichai tha se kompania po kërkon të jetë “më sipërmarrëse” dhe të rishpërndajë burimet në fusha me prioritet më të lartë.

“Siç njoftoi Sundar, ne po ngadalësojmë punësimin për pjesën tjetër të vitit. Në përputhje me këtë, ne po ndalojmë shumicën e ofertave të reja për dy javë për t’u mundësuar ekipeve të prioritizojnë rolet e tyre dhe planet e punësimit për pjesën tjetër të vitit,” tha një zëdhënës i Google për TechCrunch.

Masa të ngjashme janë marrë tashmë në kompani të tjera teknologjike pasi disa kanë lëshuar ndalim të punësimeve dhe madje kanë pushuar nga puna punonjësit.

Meta (e njohur më parë si Facebook) thuhet se ndaloi punësimin në disa nga ekipet inxhinierike dhe bëri ​​shkurtime në të gjithë bordin e kompanisë. CEO Mark Zuckerberg u tha punonjësve se do të kishte më pak burime në dispozicion dhe punonjësit do të duhej të përgatiteshin për të bërë më shumë punë.

Në mënyrë të ngjashme, Twitter fillimisht bëri ​​një ngrirje punësimi, më pas pushoi 30% të ekipit të tij dy muaj pas ngrirjes së përmendur në fillim të këtij muaji.

Artikulli paraprakQeveria e Kosovës miraton marrëveshjen me MCC-në
Artikulli tjetërGM nënshkruan dy marrëveshje për prodhimin e 1 milion makinave elektrike në vitin 2025