Falimentoi gjatë pandemisë/ “Hertz” do të blejë 100 mijë Tesla për t’u rimëkëmbur

Gjigandi i makinave me qira Hertz po bën një bast të guximshëm për automjetet elektrike, duke blerë 100,000 të tilla nga Tesla.

Blerjet e Hertz do të përbëhen nga Tesla Model 3, një sedan që është automjeti më i lirë aktualisht i disponueshëm nga prodhuesi i makinave elektrike. Lajmi i shitjes ngriti aksionet e Tesla-s dhe prodhuesit më të vlefshëm të automjeteve në botë arritën për një kohë të shkurtër një vlerë të paprecedentë të tregut prej 1 miliard dollarësh

Entuziazmi nuk ishte vetëm mbi vlerën monetare të shitjes – e cila është në miliarda – por për mënyrën se si mund të shërbente efektivisht si marketing për Tesla-n, duke marrë shumë më tepër amerikanë pas timonit të një automjeti elektrik për herë të parë.

Ndërkohë, lëvizja është gjithashtu një shtysë e madhe marketingu për Hertz, i cili po rindërtohet pas një falimentimi.

“Të dyja kompanitë do të përfitojnë nga kjo në mënyra që askush tjetër nuk e ka imagjinuar”, thotë Ivan Drury, një menaxher i lartë në kompaninë e informacionit të automobilave Edmunds.

Deri në fund të vitit të ardhshëm, automjetet elektrike do të përbëjnë më shumë se 20% të flotës globale të Hertz. Kjo është një përqindje e madhe, duke marrë parasysh se në pjesën më të madhe të botës, automjetet elektrike përfaqësojnë më pak se 3% të shitjeve të makinave të reja.

Burimi: NPR 

Artikulli paraprakUdhëheqësit e G-20 bien dakord që t’i japin fund financimit për qymyrin
Artikulli tjetërInflacioni në eurozonë më i lartë se parashikimi. Mund të ndikojë mbi pagat