Eni njofton zbulimin e naftës në Shkretëtirën Perëndimore të Egjiptit

Gjiganti italian i energjisë Eni njoftoi një zbulim dhe prodhim të ri të naftës në Koncesionin Jug-Perëndimor Meleiha, në Shkretëtirën Perëndimore të Egjiptit, rreth 130 kilometra në veri të Siwa Oasis, njoftoi kompania të martën.

Prodhimi në koncesion filloi vetëm një vit më parë dhe tani shkon mbi 12,000 miliardë fuçi naftë në ditë (bpd).

Pusi i ri është shpuar afër objekteve ekzistuese të prodhimit dhe tashmë është i lidhur me rrjetin e prodhimit.

“Prodhimi nga Koncesioni i South West Meleiha filloi në korrik 2019 dhe në vetëm një vit rriti deri në 12,000 bpd falë kontributit të zbulimeve të reja,” lexoi një deklaratë e kompanisë.

Eni, e cila ka një prani në Egjipt që nga viti 1954, po zbaton strategjinë e saj të kërkimit në terren në Shkretëtirën Perëndimore Egjiptiane përmes AGIBA, një ndërmarrje e përbashkët me Egjiptian General Petroleum Corporation (EGPC).

Artikulli paraprakSHBA: Biden revokon sanksionet e Trump ndaj zyrtarëve të ICC
Artikulli tjetërOPEC + bie dakord të lehtësojë gradualisht prodhimin nga maji në korrik