Disa mënyra si të bëni punonjësit tuaj të ndihen të lumtur dhe të mbështetur

Këtu janë mënyrat për t’i dhënë përparësi mirëqenies së stafit në çdo kohë, kudo. Është kjo mirëqënie, që pastaj siguron një rendiment më të lartë të punonjësve, per pasojë dhe fitime më të larta për kompaninë.

Ekuilibri punë-jetë
Është thelbësore që të gjithë punëtorët e stafit tuaj të besojnë se kanë kohë edhe për pushim, kanë mundësi edhe për t’ia kushtuar familjeve së tyre ose kohë për të bërë gjithçka që duhet të bëjnë jashtë zyrës. Ju duhet ta inkurajoni këtë lloj ekuilibri dhe të sqaroni se kjo kohë është e vlefshme për ta si njerëz. Kur ekipi juaj e di se mund të ketë pak kohë shtesë kur është e nevojshme, kjo i ndihmon ata të pushojnë dhe të qëndrojnë të përqendruar kur janë në punë.

Vendosni fondet emergjente në dispozicion.

Kur njerëzit kanë një krizë, ata nuk mund të presin gjithmonë të kthehen në zyrë për të kërkuar ndihmë. Sigurohuni që ka një fond të caktuar që punonjësit tuaj të kenë akses për të paguar faturat mjekësore dhe riparimet e makinave. Nëse një punonjës duhet të marrë pushim për shkak se ka pësuar një aksident ose ka një anëtar të familjes në spital, ai nuk duhet të shqetësohet se si do t’i paguajë faturat e tij gjatë kohës që janë larg punës. Sigurohuni që të keni në dispozicion një fond emergjence në mënyrë që punonjësit tuaj të mos kenë nevojë të stresohen se çfarë i pret nëse një e papritur ndodhë. Ata thjesht mund të përqendrohen për t’u përmirësuar!

Ofroni planifikim fleksibël.
Kjo mund të jetë në formën e orëve të ndryshme të punës, ose mund të nënkuptojë t’u ofrohet atyre mundësia për të punuar nga shtëpia nëse kanë nevojë. Nëse një person që duhet të jetë në punë në orën 8:00, kur ka një takim me mjekun ose i duhet të çojë fëmijët e tij në shkollë, atëherë është e rëndësishme që ata të mund të rregullojnë lehtësisht orarin e tyre. Kjo gjithashtu ndihmon në ekuilibrin punë-jetë, e cila është një pjesë e rëndësishme për të mbajtur stafin tuaj të lumtur dhe të shëndetshëm.

Merrni parasysh ofrimin e vakteve në zyrë.

Duke u ofruar punonjësve tuaj opsione të shëndetshme, ju po ua lehtësoni atyre që të zgjedhin atë që është më e mira për trupin e tyre. Ju gjithashtu tregoni se kujdeseni për mirëqenien e tyre, duke i bërë ata të ndihen të respektuar dhe të vlerësuar.
Duke ofruar opsione të shëndetshme, ju po ndihmoni gjithashtu ekipin tuaj të shmangë udhëtimet e panevojshme në makinën shitëse ose restorantin e ushqimit të shpejtë gjatë ditës së tyre të punës. Kjo mund t’u kursejë kohë dhe para duke i bërë të ndihen sikur kanë më shumë kontroll mbi jetën e tyre.

Shpërbleni kreativitetin.

Mendimi kreativ është thelbësor për suksesin e biznesit dhe kjo është vërtetuar vazhdimisht. Pra, si ta inkurajojmë kreativitetin tek punonjësit tanë? Fillon me njohjen se jo të gjithë veprojnë në të njëjtën mënyrë. Disa njerëz janë më kreativë se të tjerët, kështu që nëse punonjësit tuaj nuk kanë kreativitetin e duhur, mos i fajësoni ata. Në vend të kësaj, shikoni mjedisin e zyrës tuaj në tërësi dhe pyesni veten se çfarë mund të ndryshohet për ta bërë atë më të favorshëm për mënyra të ndryshme të të menduarit. entrepreneur

Artikulli paraprakHUTBEJA E TË DREJTAVE TË PUNËTORËVE
Artikulli tjetërFacebook në recension, Zuckerberg pezullon punësimet e reja