Christian Wulff, ish-president i Gjermanisë, tha se Islami si fe është pjesë e Gjermanisë dhe shoqërisë së saj.

Ish Presidenti: Islami është pjesë e Gjermanisë Christian Wulff thotë se ka nivele shumë të larta të ksenofobisë në qytetet gjermane ku nuk ka shumë të huaj.

Christian Wulff, ish-president i Gjermanisë, tha se Islami si fe është pjesë e Gjermanisë dhe shoqërisë së saj.

“Përveç vlerave tona, të cilat hynë nën ndikimin e Krishterimit dhe Judaizmit, Islami na përket neve, dhe është pjesë e Gjermanisë. Katër deri në pesë milion muslimanë që jetojnë në Gjermani nuk janë vetëm individë, por kanë edhe vlerat e tyre fetare dhe kulturore, kanë imamët e tyre, xhami, jeta fetare dhe kulturore, të gjitha këto na përkasin edhe neve, “tha ai në një konferencë me temë” Kohezioni Social në Shoqëritë Plurale “që u mbajt në qytetin gjerman të Bruhl.

Ai vuri në dukje se në qytete në Gjermani ku nuk ka shumë të huaj ksenofobia është në një nivel shumë të lartë, ndërsa në rajone me shumë njerëz me origjinë të huaj nuk ka pothuajse asnjë ksenofobi.

Ai vuri në dukje se ky mund të jetë shembulli më i mirë që në vendet ku nuk ka paragjykime të mëdha, mund të jetohet në një frymë vëllazërimi dhe miqësie, raporton Anadoli.

Askush nuk mund të diskriminohet
“Kohezioni shoqëror në bashkësi plurale është një nga çështjet më të rëndësishme për të ardhmen tonë,” tha Wulff, i cili shërbeu si President i Gjermanisë nga qershori 2010 deri në shkurt 2012.

Ai tha se gjëja më e rëndësishme është që gjeneratat e reja aktuale në Gjermani të veprojnë në mënyrë aktive për të ruajtur unitetin e shoqërisë gjermane, duke theksuar se duhet të kihet parasysh gjithmonë se asnjë qytetar nuk duhet të diskriminohet ose të margjinalizohet për fenë e tyre.

“Ne kishim një ministër Musliman në kabinetin tim. Në vitin 2014, ne u bëmë kampionë botërorë me futbollistë të lindur të huaj, Mesut Ozil, Sami Kedir, Jerome Boeteng. Jam i sigurt që sot nuk do të ishim kualifikuar me Franz, Hans, Jens, Lothar dhe Robert, e lëre më të bëhen kampionë. Kush do të shënojë për të ecur përpara? Ekipi ynë i futbollit është një shembull i qartë i multinacionalitetit dhe hapjes ndaj botës, “tha Wulff.

Në gjuhën shqipe nga ekonomia-islame.com
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bivsi-predsjednik-islam-je-dio-njemacke

Artikulli paraprakKështu është rrizku yt !
Artikulli tjetërÇËSHTJE QË NDËRLIDHEN ME MURABAHANË BANKARE | A është premtimi i klientit obligues që të përcillet apo jo?