Çfarë duhet të bësh kur dikush të le amanet paratë e tij, a mund të investosh p.sh.?

Ai që i lë dikujt në ruajtje një shumë të hollash, nuk duhet t’i përdorë vetëm se me leje të atij që i posedon të hollat.
Ai duhet t’i ruajë siç e ruan pasurinë e vet.
Nëse ndodh t’i marrë pa leje, apo t’i vërë në përdorim biznesi, në këtë rast duhet t’i kërkojë hallallin për këtë.
Nëse ai e fal, përndryshe duhet t’i japë fitimin E TREGTISË QË KA BËRË, ose të bie në ujdi për gjysmën, apo ndonjë pjesë tjetër të fitimit.

[Fetvate e ibn Bazit 19/412].

Artikulli paraprakMos i kemi haram për t’i ngrënë ato ushqime?
Artikulli tjetërKu ndryshon kamata nga kredia dhe sa here përmendet zekati në Kuran?