Diskutimi i etikës në sferën e biznesit në përgjithësi është diskutuar në brendi të strukturës të së drejtës së konsumatorit dhe menaxhimit të mirë në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme. Në teori, ekzistojnë shumë principe të etikës në Islam që rrjedhin nga Kurani dhe Hadithi i Profetit Muhamed a.s.....
Meta-Kompania që zotron Facebook, Instagram dhe të tjera, po rikthen fushatën e saj vjetore të hashtagut Muaji i Mirësive për Ramazanin e këtij viti. Nisma përfshin përvoja dhe veçori të reja në platformat e saj të ndryshme duke festuar frymën e muajit të shenjtë. Si pjesë e fushatës, kompania po lançon...
Ebu Bekr ibn Umer Lamtuni rrjedh nga fisi Berber Lamtuni. Pas vdekjes së Shejh Abdullah ibn Jasinit, themeluesit të lëvizjes Murabitun (Almoravidi), shejh Ebu Bekr ibn Umer Lamtuni mori udhëheqjen e Murabitunit në vitin 451 Hixhri (1059). Ai ishte një udhëheqës politik, ushtarak, si dhe një dijetar musliman. Brenda dy...
Eduard Duralliun e takova rastësisht dje në mbrëmje në rrugën e Kavajës. Më pëlqeu mjekrra e tij e bollshme dhe pamja prej një njeriu në paqe me veten dhe me botën përreth. Ai ecte qetësisht në trotuar, duke i qeshur njerëzve të panjohur dhe të njëjtën gjë bëri edhe me mua...
Për muslimanët dhe jomuslimanët njësoj, parimet thelbësore të muajit të shenjtë mund të na ndihmojnë të arrijmë ndryshime shoqërore dhe personale. Ramazani ka arritur dhe muslimanët anembanë botës po fillojnë një udhëtim shpirtëror njëmujor: ditë të cilat muslimanët i kalojnë duke u përmbajtur nga ushqimi dhe pijet, dhe netët kalojnë...
Që nga kriza globale financiare dhe recesioni i vitit 2008, financat islame janë shfaqur si sistemi më i mirë për stabilizimin e ekonomive dhe arritjen e një shkalle të rritjes gjithëpërfshirëse. Znj. Alima Choudhry, e diplomuar në Banking dhe Financa Islame, në universitetin Aligarh Muslim University, në Indi, e...
University of Manchester Islamic Society Ramazani i vitit 2022 është shumë afër, dhe kjo festë na sjellë emocione dhe atmosferë ë bukur ndërsa ne të gjithë presim me padurim që të vijë muaji i Ramazanit. Gjate kësaj periudhe të vitit, unë zakonisht i hapi ditarët e mi për të planifikuar se...
Financimi Islam është në rritje në Skoci. Ekzistojnë më shumë institucione në Mbretërinë e Bashkuar, krahasuar me cilindo vend tjetër në Evropë apo në Amerikën e Veriut, të cilat ofrojnë këtë formë inovative investimi. Financimi islam përfshin zbatimin e Sheriatit, sistemit të ligjit fetar i cili zbatohet për individët të...
Është në natyrën njerëzore të jetë mirënjohëse ndaj dikujt që i ofron një të mirë. Përveçse kjo është diçka e lindur, edhe besimi fetar e forcon atë, duke e parë shprehjen e mirënjohjes ndaj dikujt si një parakusht për mirënjohjen e Zotit. I Dërguari i Allahut (alejhi salatu ue...
Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Ndërsa salavat i dërgojmë pejgamberit të fundit Muhamedit(a.s.), familjes së tij, shokëve të tij dhe të gjithë atyre që e ndjekin rrugën dhe mësimet e tij deri në amshim. Vëllezër besimtarë! Në hutben e sotme, me lejen...