10 “flamuj të kuq” që nuk duhen injoruar tek një njoftim pune

Kur kompanitë krijojnë një njoftim pune, ata shpresojnë të tërheqin talentet më të mira. Megjithatë, ndonjëherë këto njoftime dështojnë. Për shembull, nëse një listë pune përdor gjuhë mashtruese ose përshkrime tepër të gjata, mund të përfundojë duke zmbrapsur kandidatët me kualifikim të lartë.

Kohët e fundit, ekipi Paychex anketoi amerikanët që kanë kërkuar punë gjatë vitit të kaluar. Si rezultat, punëkërkuesit ndanë standardet e tyre aktuale për vlerësimin e një pozicioni të hapur dhe atë që përbën një shenjë paralajmëruese të mundshme ose “flamur të kuq”.

  1. Paga nuk është e specifikuar

Kompensimi është një nga aspektet më të rëndësishme të një pune – veçanërisht tani. Pra, nuk është për t’u habitur që mospërfshirja e pagës ishte flamuri kryesor për punëkërkuesit (65%). Për shumë kandidatë, mungesa e këtij informacioni nënkupton se ndoshta diapazoni i pagave është i ulët. Mospërfshirja e pagës dhe përdorimi i shprehjes “fitoni përvojë” gjithashtu mund të sinjalizojë se kompania pret që ju të punoni falas.

  1. Paga bazë e ulët

Ndonjëherë, një paketë e madhe përfitimesh mund të kompensojë një pagë që është pak më e ulët se sa dëshironi të pranoni. Por, nëse paga është shumë më pak nga sa e dini se vleni dhe nuk ka përfitime të tjera për ta kompensuar atë, mund të mos ia vlejë të merret parasysh.

  1. Kërkesa për përvojë 

Një nga pjesët më frustruese të kërkimit të punëve të nivelit fillestar është kërkesa për të pasur disa vite përvojë në një rol të ngjashëm. Të kesh këtë pritshmëri është jashtëzakonisht dekurajuese për të diplomuarit e rinj që përpiqen të fillojnë karrierën e tyre ndërkohë që kanë nevojë të kompensohen për punën e tyre.

  1. Paguani në përputhje me përvojën

Postimet e punës që përfshijnë një referencë të paqartë të “pagesës në përputhje me përvojën” është një tjetër shenjë paralajmëruese e mundshme për punëkërkuesit. Ajo sinjalizon se kompania po ju paguan bazuar në përvojën, aftësitë, arsimin dhe trajnimin dhe jo punën që do të bëni.

  1. Gabimet drejtshkrimore dhe gramatikore

Ashtu si punëdhënësit nuk duan të shohin fjalë të shkruara gabim në një rezyme, kandidatët duhet të kenë kujdes nga të njëjtat gabime në një postim pune. Mungesa e vëmendjes ndaj detajeve duket joprofesionale. Kandidatët më të mirë e dinë vlerën e tyre dhe në përgjithësi do të zbrapsen nga këto gabime.

  1. Një listë e gjatë e kualifikimeve të punës

Nëse duhet të plotësoni shumë kritere edhe për të futur këmbën në derë, mund të jetë një flamur i kuq. Kjo për shkak se kompania mund të mos e dijë vërtet se çfarë kërkon, që do të thotë se do të jeni gati për dështim. Gjithashtu, mund të nënkuptojë se fushëveprimi i rolit është shumë i gjerë.

7.Nuk përmendet pushimi me pagesë

Gjithnjë e më shumë kandidatë i konsiderojnë përfitimet e pushimit me pagesë një faktor të rëndësishëm vendimtar kur zgjedhin një kompani për të punuar. Pra, nuk është për t’u habitur që heqja e këtij informacioni mund të jetë e dëmshme për një punëdhënës.

  1. Nuk përmendet pushimi mjekësor i paguar

Duhet vetëm një punonjës i sëmurë për të infektuar shumë të tjerë. Kur kjo ndodh, ajo paraqet probleme produktiviteti për kompaninë. Prandaj, pushimi mjekësor me pagesë është një domosdoshmëri për të tërhequr talentin më të mirë, veçanërisht në mjedisin aktual.

  1. Përmendja e punës në fundjavë

Kultura e vendit të punës është gjithçka. Nëse familja është prioriteti juaj numër një dhe njoftimi i punës tashmë përmend punën në fundjavë, mund të jetë një flamur i madh i kuq.

  1. Shumë raunde intervistash

Në anketë, shumica e të anketuarve e konsideruan të tepërt çdo gjë më shumë se dy raunde intervistash. Në mënyrë ideale, procesi i intervistës duhet të jetë i organizuar dhe efikas. Kur procesi zvarritet, mund të tregojë se ekipi është i pavendosur ose i shtyrë tepër nga konsensusi.

Një postim pune është një nga takimet tuaja të para me një punëdhënës të mundshëm. Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të pranoni një ofertë punësimi vetëm për të zbuluar më vonë se pozicioni nuk është ai që keni menduar se ishte. Duke mbajtur një sy për këto të dhëna delikate, së shpejti do të gjeni rolin që ju përshtatet./businessmag

Artikulli paraprakRezistenca e lëvizjes ekologjike ndaj kthimit te qymyri
Artikulli tjetër‘Kërcejnë’ sërish çmimet: Vaji shkon afër 3 euro litri, vezët 4.23 euro kompleti