Bloomberg: Ku dhe për ç’farë po e orienton Bin Salman paranë arabe?

Mohammad bin Salman, trashëgimtari i fronit të Arabisë Saudite, kishte një ndikim të madh në vendimin që ky vend të investonte në tre kompanitë më të mëdha të lojërave video.

Kohët e fundit, fondi i Arabisë Saudite (PIF), i cili kryesohet nga Bin Salman, bleu aksione me vlerë më shumë se 3.3 miliardë dollarë në kompanitë Activision-Blizzard, EA dhe Take-Two, raporton Bloomberg.

Ata blenë gjithsej 14.9 milion aksione kur bëhet fjalë për Activision, 7.4 milion aksione të EA dhe 3.9 milion aksione të Take-Two. Këto investime nënkuptojnë që PIF ka një pjesëmarrje prej 1.4 miliard, 1.1 miliard dhe 826 milion dollarë në këto kompani, e cila është një përpjekje për të ulur varësinë e Arabisë Saudite nga nafta.

Eshtë e rëndësishme të theksohet se kjo nuk është hera e parë që Bin Salman investon në lojëra video – ose të paktën përpiqet ta bëjë këtë. Vitin e kaluar, Kampionati Evropian i Riot në lojën video League of Legends (LEC) njoftoi një partneritet me Neo, një projekt i qytetit inteligjent në Arabinë Saudite që princi e shpalli përsëri në 2017.

Nuk kaloi asnjë ditë dhe Riot anuloi marrëveshjen e sponsorizimit pasi u kundërshtua nga komuniteti profesionist i LoL.

Gjithashtu vitin e kaluar, një kompani tjetër e kryesuar nga Bin Salman bleu një 33.3 përqind të aksioneve në SNK, një studio japoneze e kredituar me franshizat e King of Fighters dhe Samurai Shodown dhe u njoftua se do të merrte pjesën më të madhe të aksioneve në të ardhmen. /tesheshi.com/

Artikulli paraprakRisitë e pritshme të iPhone 13
Artikulli tjetërRaporti Statistikor nga Ministria e Punes dhe Mireqenies Sociale