Bitcoin në alarm, aksionet e minierave ‘zhyten’

Aksionet e minierave të Bitcoin u fundosën në bord ndërsa kriptovaluta përpiqej të rikuperonte 50,000 dollarë për monedhë.

Aksionet e Marathon Patent Group, Riot Blockchain dhe Hive Blockchain Technologies ranë me dy shifra në terma përqindjeje. Kompanitë e lidhura me bitcoin, përfshirë MikroStrategjinë e Michael Saylor gjithashtu ranë përkatësisht deri në 13% dhe 15%.

Bitcoin tani është në rënie gati 20% nga rekordi i saj i 21 shkurtit, prej 58,332,36 dollarë. Akoma, kriptovaluta është rritur përafërsisht 425% gjatë vitit të kaluar.

 

Përkundër rënies së çmimeve të aksioneve dhe rënies së fundit të bitcoin, minatorët e kriptomonedhës vazhduan të shtojnë kapacitetin e tyre minerar gjatë muajve të fundit.

Edhe pse minatorët e bitcoin vazhdojnë të bëjnë përparim të rëndësishëm në kapacitetin e tyre minerar, vlerësimet e tyre mund të jenë shtrirë në sytë e shumë investitorëve pasi kompani të ndryshme në sektorin e kriptomonedhave kanë rritur ndjeshëm shitjet e tyre.

BUSINESS INSIDER

Artikulli paraprakElon Musk nuk është më personi i dytë më i pasur në botë
Artikulli tjetërProduktet minerale me ngritjet më të mëdha të çmimeve