Bankat mbi 56 milionë € fitim të pastër për 5 muaj

Bankat komerciale të Kosovës kanë fituar mbi 56 milionë euro fitim neto gjatë periudhës janar-maj 2022.

Ky fitim i lartë është realizuar nga kamatat në kredi, por edhe nga interesi që marrin nga shërbimet bankare.

Përndryshe, kamatat mesatare në kredi në sistemin bankar të Kosovës në muajin maj kanë qenë 5.9%, përderisa kamatat mesatare në depozita 1.6 %. Dallimi i kamatave mes kredive dhe depozitave është 4.6%./front/

Artikulli paraprakDispozita Islame rreth rritjes së çmimeve dhe borxhliut
Artikulli tjetërKosova dhe Luksemburgu nënshkruajnë marrëveshje në vlerë 35 milionë euro