Banka Botërore i dhuron 27.4 milion dollarë për ngritjen e kapaciteteve të ujërave në Kosovë

Bordi i Drejtorëve i Bankës Botërore ka miratuar dje mundësitë e Nxitjes dhe Leveragimit të Kosovës për Programin e Sigurisë së Ujit, i cili synon të forcojë kapacitetet e Kosovës për menaxhimin e sigurisë së ujit në nivel nacional, dhe përmirësimin e sigurisë së ujit në bazenin Morava e Binces, driest i Kosovës rajon. Mbështetja financiare e miratuar për projektin është 25.1 milionë euro (27.4 milionë dollarë ekuivalent).

′′ Banka Botërore po mbështet Kosovën për të trajtuar krizën kombëtare të ujit dhe konkretisht mungesën e ujit në zonën e bazenit të Moravës. Përveç përfitimeve të rëndësishme zhvillimore nga një furnizim i përmirësuar dhe menaxhimi i forcuar i burimeve ujore në Kosovë, disponueshmëria e ujit dhe kanalizimeve janë një pengesë thelbësore për të parandaluar përhapjen e virusit dhe mbrojtjen e shëndetit të njeriut nga COVID-19 dhe sëmundje të ngjashme “, tha Marco Mantovanelli , menaxher i vendit të Bankës Botërore për Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut.

′′ Larja e dorës në bazën e Moravës nuk është për t ‘ u marrë për të dhënë pasi vitin e kaluar kishte mbi 200 ditë me furnizim të ndërprerë me ujë “.

Lexo më shumë: https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2020/06/09/world-bank-supports-kosovo-to-address-national-water-crisis-highlighted-by-covid-19-pandemic

Artikulli paraprakFordi e Volkswageni do të bëjnë 8 milionë njësi të automjeteve tregtare
Artikulli tjetërKur ju pyesin “Sa e keni pagën?”