Amazon, lider në blerjen e energjisë së rinovueshme

Amazon njoftoi 14 projekte të reja të energjisë së rinovueshme në SHBA, Kanada, Finlandë dhe Spanjë për të çuar përpara qëllimin e fuqizimit të 100% të bizneseve me energji të rinovueshme deri në vitin 2025, pesë vjet më herët se qëllimi fillestar i vitit 2030.

Lajmi u bë i ditur nga gjiganti i tregtisë elektronike, duke shpjeguar se projektet e reja sjellin investimet totale të Amazon në energjinë e rinovueshme në 10 gigavat (GW ) të kapacitetit të prodhimit të energjisë elektrike, mjaftueshëm për të furnizuar 2,5 milionë banesa në SHBA.

Amazon tani është blerësi më i madh i korporatave të energjisë së rinovueshme në SHBA dhe në botë. “Ne po bëjmë presion të fortë për të përmbushur qëllimet e vendosura për të arritur emetime neto zero të CO2 deri në vitin 2040, 10 vjet para Marrëveshjes së Parisit”, theksoi Jeff Bezos, themelues i Amazon.

“Investimet tona në energjinë e erës dhe diellit në SHBA dhe në të gjithë botën dërgojnë një sinjal që synon të theksojë se investimi në teknologjitë e gjelbra është gjëja e duhur për të bërë për planetin dhe qytetarët dhe bizneset që operojnë në të gjithë sektorët”, shtoi Bezos.

Artikulli paraprakLuksi në qiell, hapet në Shangai hoteli më i lartë në botë me një restorant në katin e 120-të
Artikulli tjetërPionierët më interesantë të teknologjisë së gjelbër për vitin 2021