Aksionet evropiane mbyllen në mesjavë me notë të lartë

Ndër indekset kryesore evropiane, vetëm DAX 30 gjermane sheh rënie

Pothuajse të gjitha tregjet kryesore evropiane u mbyllën mesjavën me një notë të lartë.

Investitorët në Evropë u përqëndruan në politikat monetare globale dhe planet e Rezervës Federale të SHBA për zvogëlimin e mundshëm të blerjeve të aseteve.

STOXX Europe 600, i cili përfshin rreth 90% të kapitalizimit të tregut të tregut evropian në 17 vende, u rrit me 0.05 pikë, ose 0.01%, në 471.84.

DAX 30 i Gjermanisë regjistroi një rënie – me 0.28% ose 45.19 pikë – për të qëndruar në 15.860.66 pikë.

CAC 40 i Frances u rrit me 0.18% ose 12.17 pikë në 6.676.48 pikë.

FTSE MIB e Italisë u rrit 32.36 pikë, ose 0.12%, në 26.060, ndërsa IBEX 35 e Spanjës fitoi 28.80 pikë, ose 0.32%, në 8.977.

Tregjet kryesore të aksioneve të Azisë të Mërkurën gjithashtu e mbyllën ditën me fitime.

Indeksi BIST 100 i Turqisë e mbylli ditën në 1.453.30 pikë me një rënie, me 0.86%.

Artikulli paraprak5 Gabime që duhet t’i shmangni për të mos bërë përshtypje të keqe në një intervistë pune
Artikulli tjetërMorali i botës moderne dhe i fesë