Administrator i shkëlqyeshëm dhe shenjat e novacionit

1. Preciz në punët e tij, titullar në administratën e tij, i përgatitur në çështjet e udhëheqësisë së tij.

2. Është rregullator i talentuar. E vendos çdo gjë në vendin e vet, edukon me veprën e tij më shumë se sa me fjalën e tij.

3. Përfundon punët e tij ditë pas dite; tek ai nuk ka pështjellime, zvarritje dhe stresim.

4. Punonjësit në administratë i funksionalizon sipas dhuntisë, specializimit dhe mundësisë që kanë për të punuar.

5. Ka vëzhgim të hollë, është i papërkulshëm në marrjen e vendimeve, konsultohet me të tjerët dhe mendon thuktë.

6. I këndshëm në bashkëveprim, ka moral prej një toleranti, është parimor dhe jo i dhunshëm.

7. Njeri aktiv, i pajisur me intuitë, vështrues i vazhdueshëm, me koncentrim të fuqishëm, i pëlqen përsosmëria, serioziteti dhe cilësia e lartë.

8. Përfiton nga përvojat dhe eksperimentet e të tjerëve duke lexuar dhe duke ndenjur me ta. Në kohën e pushimit punon, kurse në kohën e punës pushon.

9. E dallon shquarja, kreativiteti, e akomodon e veçanta, përpiqet gjithnjë për më lart.

10. Shmanget nga përsëritja e gabimeve, përfiton nga dështimet, i’a tërheq vëmendjen vetes nga ngecja, është optimist, nuk e njeh dëshpërimin dhe dorëzimin.

Artikulli paraprakMësuesi i suksesshëm dhe virtytet e tij të ndritshme
Artikulli tjetërCilësitë e ligjëruesit me influencë