A e dini kuptimin e logos së BMW’së?

BMW është një prodhues i automobileve, motoçikletëve dhe motorëve gjermanë, që gjendet në në München. Fillimisht ishte kompani aeroplanesh.

Pas përfundimit të Luftës së Parë Botërore në vitin 1918, BMW u detyrua të ndërpresë prodhimin e motoreve te avioneve nga kushtet e Traktatit të Versajës (armëpushim). Kompania u zhvendos rrjedhimisht në prodhimit motoreve në vitin 1923, pasi kufizimet e traktatit filluan të hiqen , ndjekur nga automobila në 1928-29.

Logo e BMW-së i dedikohet historisë së kompanisë në aviacion. Logoja paraqet një helikë në lëvizje me pjesën e kaltër që përfaqëson qiellin. Kjo është për shkak të rolit të kompanisë në ndërtimin e motorëve të avionëve për ushtrinë gjermane gjatë Luftës së Dytë Botërore.

Bayerische Motoren Werke AG (BMW) është e njohur për prodhimin e makinave me karakter sportiv dhe luksoz. Performanca dhe kënaqësia e ngjarjes e bëjnë një BMW te jetë e veçantë.

Artikulli paraprakMë trimat e më frikacakët për luftë, mes popujve e feve
Artikulli tjetërJa si truri ju mashtron për t’i besuar lajmeve të rreme