8 Karakteristika të një prindi të suksesshëm

  1. I drejtohet Allahut me lutje në çdo kohë për ta ruajtur fëmijën e tij. Po ashtu edhe për ta dëlirësuar dhe udhëzuar veten e tij.

2. Është pasqyrë për fëmijët e tij, si në fjalë ashtu edhe në vepra. Vepra e tij e vërteton fjalën e tij.

3. Loz me të voglin e fëmijëve dhe i mbjell edukatën e mirë atij, sillet butë dhe ngrohtë me të madhin e fëmijëve dhe i dhuron miqësi të mirë atij.

4. Bën kujdes në braktisjen e shtëpisë dhe shtyrjen e mungesës së patjetërsueshme në shtëpi.

5. E ruan familjen e tij nga mjetet tunduese dhe nga mekanizmat shkatërrues, e pastron shtëpinë nga gjithçka që është e padobishme dhe që sjell dëm!

6. I mbikëqyr bindjet, besimet, moralin dhe sjelljen e fëmijëve në shtëpi, në shkollë, në evente.

7. E ka në konsideratë moshën që kanë kur është në pyetje orientimi i tyre, duke u’a thjeshtësuar predikimin, këshillat e udhëzimet.

8. I ruan ata nga jeta e shfrenuar sepse ajo sjell shkatërrim, i ruan nga shpërdorimi sepse është gjynah, i ruan nga pakujdesia sepse ajo sjell në rrezik.

Çelësi i Suksesit nga Aid El Karni | Përktheu Agron Islami

Artikulli paraprakShkrimtari i dalluar dhe çfarë i duhet atij
Artikulli tjetërSi të njohim psikopatinë në shoqërinë tonë?