7 qëllime që duhet të përmbushë një strategji marketingu

Fushatat e suksesshme të marketingut nuk shfaqen papritmas. Por faza e planifikimit është veçanërisht e rëndësishme.

Fillimi i një strategjie të re marketingu është emocionues. Ju filloni me ide të reja kreative, shikoni markën tuaj duke u aplikuar në kontekste dhe mënyra të reja, dhe me shpresë të shihni përfitime të cilat i bëjnë kolegët dhe eprorët tuaj të lumtur.

Por fushatat e suksesshme të marketingut nuk shfaqen papritmas. Duhet të bëni shumë punë për ekzekutimin e tyre, por vlera e vërtetë e çdo strategjie qëndron në fazën e planifikimit.

Para se të finalizoni një strategji, sigurohuni se keni këto shtatë informacione.

Qëllimin tuaj kryesor

Kjo është e qartë, apo jo? Të fitoni më shumë konsumatorë dhe para. Por marketingu ka më shumë nuanca se aq. Ju duhet të gërmoni më thellë në zonën specifike të marketingut në të cilën po punoni; për shembull, a po provoni të shtyeni më shumë qarkullim në faqen tuaj të internetit? A po provoni të fitoni më shumë shkëmbime? Apo thjeshtë dëshironi që marka juaj të bëhet më e njohur? Atëherë, identifikoni gjërat specifike: A po kërkoni të arrini një përqindje të veçantë të rritjes? A po punoni brenda një periudhe specifike të kohës? Sa më specifikë që jeni këtu, aq më mirë.

Audiencën tuaj të shënjestruar

Ju gjithashtu duhet të njihni audiencën tuaj të shënjestruar, dhe dua të them me të vërtetë t’a njihni atë. Nuk është e mjaftueshme të keni një hamendje të arsyeshme se kush mund të jetë i interesuar në produktin tuaj; ju duhet t’a dëshmoni, me kërkime dhe të dhëna objektive, që ata janë të interesuar në produktin tuaj, dhe sigurohuni se asnjë demografikë tjetër nuk përshtatet më mirë për qasjen tuaj. Pastaj, kuptoni se çfarë ju pëlqen atyre; përdorni sondazhe ose kërkime ekzistuese të tregut për të hyrë brenda kokës së konsumatorit tuaj mesatar dhe ndërtoni strategjinë tuaj nga aty.

Konkurrencën tuaj

Ju gjithashtu duhet t’a dini se kush është konkurrenca juaj dhe çfarë strategji përdorin ata, për shumë arsye. Bëni disa kërkime të shpejta në Google nëse nuk i keni të njohura kompanitë e ngjajshme me tuajën, dhe identifikoni disa nga konkurrentët tuaj më të famshëm. Çfarë strategji po përdorin ata? Ku ndryshojnë qëllimet dhe audienca e tyre me tuajën? Çfarë faktorë dallues mund t’i përdorni për të tërhequr më shumë audiencën tuaj të përbashkët? Ju mund të fitoni inspirim nga këtu, dhe gjtihashtu të gjeni shtytje kreative se si të planifikoni dhe shënjestroni fushatat tuaja.

Opsionet tuaja mesatare

Pa marrë parasysh se cilat janë qëllimet, audienca dhe konkurrenca juaj, ju do të keni mundëësi të shumta kur vjen puna te shpërndarja e mesazhit tuaj. A do të provoni një qasje tradicionale reklamuese, ose do të kërkoni diçka më të brendshme, si përmbajtje e marketingut ose optimizimin e motorëve të kërkimit? Cilat platforma të medias sociale do të zgjedhni? Mundësitë janë të pafundme këtu, kështu që sigurohuni të peshoni përparësitë dhe të metat e secilës mundësi në mënyrë tërësore para se të vendosni për një mundësi të fundit.

Opsionet tuaja të mesazhit

Pastaj, vendosni : Cili është mesazhi kryesor që dëshironi të jepni? Për çfarë dëshironi të jetë e njohur marka juaj? Çfarë ndjenja dëshiron që përdoruesit të kenë kur të hasin në ju? Çfarë do të mbajnë në mend ata nga produkti ose shërbimi juaj? Kjo do të kërkojë vëmendje të veçantë në profilin psikologjik të audiencës tuaj, por gjtihashtu një shkallë të kreativitetit.

Çmimi

Pastaj, ju duhet të dini përafërsisht se sa do të kushtojë fushata juaj. Disa mundësi janë më të shtrenjta se tjerat, kështu që varësisht nga madhësia dhe shtrirja e buxhetit në të cilin po punoni, strategjia juaj ideale dhe strategjia e mesazhit mund të mos jetë një mundësi e realizueshme. Nëse kjo është çështja, provoni t’a zvogëloni atë. A mund të kurseni para duke zgjedhur një kanal më të vogël të shpërndarjes, dhe të shkallëzoheni më vonë?

Kthimi i projektuar

Në fund, ju duhet të konsideroni kthimin e projektuar, dhe e kam ruajtur këtë për fund sepse është e vështirë të tregoni saktësisht se sa do të përfitojë marka juaj nga strategjia deri sa të jetë duke funksionuar. Në një mënyrë, ky është qëllimi i fundit që duhet t’a vendosni për strategjinë tuaj; Sa të ardhura po shpresoni të fitoni, krahasuar me ato që po ju kushtojnë? Kjo pyetje e kthimit është më e rëndësishmja kur zhvilloni strategjinë tuaj të marketingut, kështu që kushtoni vëmendje atij sapo të fillojë strategjia juaj.

Këto informacione nuk janë gjithëpërfshirëse; në fakt, edhe me këto baza, ju duhet ende të bëni kërkime shtesë, të mësoni praktikat më të mira dhe të konsideroni qasje alternative, por këto janë elementet thelbësore që i duhen çdo strategjie të marketingut.

Përderisa fitoni më shumë përvojë si një tregtar, disa nga këto të dhëna mund të qëndrojnë në përputhje (për shembull, audienca juaj e shënjestruar mund të mos ndryshojë nëse qëndroni në të njëjtën pozitë), dhe disa prej tyre do të bëhen më të lehta që të bëni kërkime dhe të kuptoni, duke ardhur pothuajse në mënyrë natyrale tek ju.

Ende, është një ide e mirë të kontrolloni këtë listë gjatë fazës tuaj të planifikimit që të siguroheni se keni prekur çdo pikë. (Samuel Edwards/ Entrepreneur). EO

Artikulli paraprakMarrëdhëniet e biznesmenëve me të tjerët
Artikulli tjetërPërsosmëria e punës dhe përmirësimi i cilësisë