7 pyetje që çdo drejtues duhet t’i bëjë vetes në fund të vitit

Mënyra më e mirë për t’u siguruar që nuk do të jetoni përsëri të njëjtin vit pa pushim është të bëni një rishikim zyrtar të 365 ditëve të fundit dhe të krijoni një plan se çfarë të bëni gjatë ditës tjetër.

Sigurisht, ka prirje për t’iu përmbajtur rutinave, por kjo shpejt do t’ju çojë në një mënyrë jetese ditore dhe nuk do të shkoni kund shpejt.

Kemi parë njerëz përreth nesh që jetojnë të njëjtin vit pa pushim, qoftë në punë, marrëdhënie apo rritje personale – dhe madje jemi fajtorë edhe vetë.

Nëse je një sipërmarrës që kërkon të rritesh, gjëja më e mirë që mund të bësh tani është të pushosh dhe të reflektosh. Këtu janë shtatë pyetjet që duhet t’i bëni vetes në këtë reflektim vjetor që do t’ju drejtojnë më së miri drejt përgjigjeve të dobishme.

1.Kë ose çfarë do të dëshironit të lavdëronit?

Përgjigjia për këtë mund të jetë njohja ose lavdërimi i gjithçkaje: një mentor, një anëtar i familjes ose një figurë frymëzuese. Nuk ka rëndësi. Pjesa e rëndësishme e kësaj pyetjeje është të kuptoni pse doni të jeni mirënjohës ndaj tyre. Pra, shpesh ne aspirojmë dhe respektojmë të tjerët, sepse ka diçka brenda tyre që ne aspirojmë të mishërojmë brenda vetes.

 

2.Për çfarë do të dëshironit të lavdëronit veten?

Si sipërmarrës, mund të jetë e lehtë të përcaktoni pikat e forta dhe fitoret e të tjerëve. Ky është roli juaj si udhëheqës. Por, t’a bësh këtë për veten mund të jetë sfiduese. Sigurohu të kesh të qartë pikat e forta që ke shfaqur gjatë gjithë vitit dhe se si doni të vazhdoni t’i rrisni ato duke ecur përpara.

3.Çfarë do të donit të linit mbrapa ndërsa kaloni në vitin 2021?

Kur të ndërgjegjësoheni realisht për atë që ju pengon, e ardhmja juaj nuk do të duket kaq e vështirë. Kjo mund të jetë: lënia e gjithçkaje në një partneritet biznesi, lënia e një produkti, një punonjësi, e madje edhe një mendimi. Shikoni se çfarë ose kush ju konsumon më shumë energjinë.

4.Çfarë deshët më shumë në vitin 2020?

Reflektimi nuk u kushtohet vetëm gabimeve ose keqardhjeve. Shpenzoni kohë për të festuar fitoret tuaja më të mëdha dhe momentet më të mira në vitin tuaj. Ndërsa 2020 ishte një vit i vështirë për shumicën, ndoshta fitorja juaj më e madhe ishte njohja e vlerës së lidhjes me të tjerët ose rëndësia e familjes suaj. Zbuloni mirënjohjen për atë që keni në mënyrë që të krijoni momente më pozitive duke ecur drejt së ardhmes.

5.Çfarë do të dëshironit më shumë, ose do të donit të ishit ndryshe në 2021?

Rishikoni cilat aspekte të karrierës, biznesit dhe jetës suaj personale dëshironi më shumë, dhe më pas përshkruani cilat ndryshime do ta lartësojnë jetën tuaj në secilën fushë. Për biznesin, kjo mund të nënkuptojë punësimin e një apo disa punonjësve të rinj, ose ndoshta do të thotë rregullim i fushatës suaj të marketingut. Ndërtoni këto qëllime përpara se të fillojë viti i ri, kështu që do të jeni gati të merrni masa në javët e para.

6.Çfarë duheh të bëni për të ndjerë mbylljen e plotë të vitit 2020?

Në mënyrë që të filloni vitin e ri me një propozim të pastër, identifikoni se cilat dyer të padëshiruara janë akoma të hapura dhe mbyllini ato. Nevojë për mbyllje mund të kenë frikërat tuaja. Dhe mund ta gjeni rehatinë në paherehati.

7.Çfarë është tjetër për ju gjatë javës në vazhdim?

Ndërsa vlen shumë të shikosh pamjen e madhe, është shumë e rëndësishme të jeni të pranishëm dhe të vlerësoni nevojat tuaja të menjëhershme. Kur mund ta shikoni jetën nga vështrim i zogjve, bëhet më e lehtë të zmadhoni më tej këndvështrimin dhe të shihni se çfarë ju nevojitet edhe në nivelin e një grimce. Futeni në mendjen tuaj vizionin më të madh të vitit dhe filloni të merrni vendime të përditshme bazuar në këtë peizazh të përgjithshëm.

Në cilindo kapitull të jetës të jeni, reflektimi i vazhdueshëm dhe vendosja e qëllimit do t’ju ndihmojë të ktheheni në një version më të mirë të vetes, pa marrë parasysh se çfarë ka ndodhur në të kaluarën tuaj.

INC

Artikulli paraprakKur mund të vijë iPhone Flip?
Artikulli tjetërSi Covid-19 po transformon botën e biznesit