5 mënyra për t’i bërë fëmijët tuaj të bien në dashuri me Ramazanin

 

Çdo familje ka mënyra të bukura dhe unike për të mësuar dhe për të ndarë traditat e Ramazanit– këtu është një listë me pesë këshilla dhe burime shtesë që menduam se mund t’i gjeni të dobishme kur u mësoni fëmijëve tuaj për Ramazanin dhe Islamin.

1. Bëjeni zakon për të bërë vepra të mira çdo ditë të Ramazanit
Fëmijët nuk janë kurrë shumë të vegjël për të mësuar! Një ide që na pëlqeu nga blogjet multikulturore është një kavanoz “Vepra e mirë” që duhet mbushur çdo ditë të Ramazanit. Bëni një kavanoz të veçantë së bashku me fëmijët tuaj (krijimtaria juaj është kufiri këtu), merrni 30 copë letre dhe shkruani veprat e mira së bashku me fëmijët tuaj në mënyrë që ata të ndiejnë një ndjenjë pronësie dhe përfshirjeje.

2. Njohuri përmes tregimit
Tregimi i tregimeve është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar duke u argëtuar në të njëjtën kohë. Ekzistojnë gjithashtu disa histori të mrekullueshme që mund t’u tregoni fëmijëve tuaj për vetë Ramazanin si:

-Historia se si u shpall Kurani
-Fitorja e Betejës së Bedrit
-Fatah Meka
-Jeta dhe trashëgimia e Kadixhes (Allahu qoftë i kënaqur me të)
-Disa burime të tjera të shkëlqyera që mund të përdorni janë tregimet Kur’anore për fëmijë

3. Ndërtimi i një lidhjeje më të thellë me Allahun
Duaja është një nga mënyrat më të mira për ne për të krijuar lidhje me Allahun. Pse të mos shfrytëzoni këtë mundësi për të krijuar një zakon të mirë këtë Ramazan?

Krijoni dhe dekoroni një ditar të duasë së Ramazanit së bashku me fëmijët tuaj. Për çdo ditë, pyesni fëmijën tuaj se çfarë do të donin, për çfarë do të donin të ankoheshin, madje edhe atë që do të donin të bënin për dikë tjetër.

Duke bërë këtë, ju po ndërtoni një zakon të përditshëm për fëmijën tuaj, si dhe po i kujtoni atij se ai mund t’i drejtohet Allahut për çdo gjë. Një ditar duaa-sh bëhet më së miri së bashku me fëmijët tuaj.

4. Mësimdhënia duke përhapur mesazhin e Islamit
Le të jemi të sinqertë – për shumë prej nesh, Ramazani ka të bëjë edhe me ushqime të veçanta. Veçantia e këtyre pjatave është një mundësi e përkryer për të ndarë ushqimin me miqtë dhe fqinjët tuaj jo-muslimanë. Piqni biskota, bëni pjatat tuaja të preferuara dhe ftoni miqtë jo-muslimanë të fëmijëve tuaj për një vakt. Sigurohuni që fëmijët tuaj ta dinë se pjesë e përgjegjësisë sonë në Ramazan – dhe në çdo kohë të vitit – është të jemi të sjellshëm me të gjithë. Lëreni fëmijën tuaj të ndiejë një ndjenjë krenarie për Ramazanin dhe se si ai e afron atë me miqtë e tyre.

5. Dhuroni së bashku me fëmijët tuaj
Ramazani na kujton sfidat dhe betejat e njerëzve të tjerë. Uluni me fëmijët tuaj dhe flisni për atë që ata do të donin të dhuronin ose të dhuronin për njerëzit me më pak fat.

Paçi një muaj plot kohë të veçantë me të dashurit tuaj, rritje shpirtërore dhe bekime.

Ramazani është më i mirë bashkë.

Shkruar nga Ameera Aslam

Përkthu : EKONOMIA ISLAME

Artikulli paraprakNjerëzit janë më produktivë kur janë më të lodhur
Artikulli tjetërEmiratet e Bashkuara Arabe miratojnë strategjinë e ekonomisë dixhitale, për të nxitur sektoret që kontribuojnë në GDP