4 rregulla për një interviste pune të suksesshme

Të bëni përshtypje të mirë dhe të ju vlerësojnë janë aspekte te rëndësishme për një interviste pune të suksesshme.

Rregulli i parë: Të ju vlerësojnë nuk do të thotë se ju pëlqejnë me çdo kusht

Personi tek i cili duhet te bëni përshtypje për karakteristikat tuaja te mira për sa i përket karakterit tuaj. Kështu para një interviste pune apo një takimi me personin tek i cili dëshironi te lini përshtypje është mire te keni ne mendje se cilat janë aspektet me te mira te personalitetit tuaj te cilat dëshironi ti nxirrni ne pah. Për këtë arsye para një takimi te rëndësishëm do te ishte mire te stilonit një liste te gjerave qe tjetri duhet te veje re tek ju. Te shkruani një listë do tu ndihmoje te kujtoni se cilat janë gjerat tuaja me te mira.

  1. Edukata
  2. Një edukate e mire është sigurisht një nder aspektet për te nënvijëzuar dhe për te nxjerre ne pah menjëherë.

2. Ndjeshmëria

Mund ta përkufizojmë si një zotësi për tu vene ne vend te tjetrit dhe për te perceptuar mendime dhe emocione. Kjo karakteristike mesa duket është ne zhdukje por nëse jeni persona veçanërisht te ndjeshëm tregojeni.

3. Korrektësia

Nëse gjate një interviste ju ndodh, është mire te tregoni korrektësinë tuaj qe ne momentin e pare. Ky aspekt mund te konsiderohet dhe te vlerësohet menjëherë sepse çdo lloj raporti pozitiv bazohet ne besimin reciprok dhe korrektësia është një vlere e rëndësishme.

4. Entuziazmi

Energjia qe ju transmetoni është një nder ato karakteristika te cilat vështirë te harrohen sepse jeni ne gjendje te transmetoni pozitivitet te cilat mund te mbeten gjate edhe pas kësaj interviste. Kështu është mire te tregoni anën tuaj me pozitive dhe me siguri do te vlerësoheni nga njerëzit qe keni përball. /EO/

Artikulli paraprakSi të negocioni kur jeni “freelancer”?
Artikulli tjetërASK publikon statistikat, rriten çmimet e disa produkteve në Kosovë