4 leksione sipërmarrje që ju ndihmojnë të rriteni në 2021

Viti i ri, mësime të reja. Çelësi për 2021 është të përgjigjemi me njohuritë dhe aftësitë që fituam ose zhvilluam gjatë vitit të kaluar, të cilat mund t’i përdorim në avantazhin tonë për të vepruar.

Sipas një studimi të Inter-American Development Bank (IDB), sipërmarrjet teknologjike janë ato që mund të angazhojnë më mirë aftësitë e tyre për të qenë më fleksibël; diçka që e verifikuam në muajt e fundit. Justo, një startup i krijuar në Kili në 2018 u zgjerua në Meksikë, Peru dhe Kolumbi.

Ja 4 leksione që do t’ju ndihmojnë për të qenë të përgatitur për këtë vit:

1.Dëgjoni nevojat e klientëve tuaj të mundshëm: Justo u themelua falë faktit që një grup restorantesh kërkuan ndihmë të ndërtonin një kanal të drejtpërdrejt të shitjeve në internet dhe kështu të shmangnin komisionet e larta të aplikacioneve të dorëzimit; Kjo është ajo ku vu re nevoja teknologjike që u mungonte restoranteve dhe Justo i ndihmoi të rimarrin kontrollin e biznesit të tyre. Pa dyshim, duke dëgjuar në mënyrë aktive nevojat e klientëve tuaj të mundshëm, do t’ju ndihmojë të drejtoni sipërmarrjen tuaj drejt asaj që publiku kërkon vërtet dhe të ofrojë zgjidhje me potencial rritje afatgjatë.

2.Kujdesuni për kohën tuaj: Gjatë vitit 2020, më shumë se tre të katërtat e sipërmarrësve meksikanë të anketuar nga Endeavor  pranuan se punojnë më shumë se 50 orë në javë, duke gjeneruar stres dhe produktivitet të ulët, kështu që nëse po kërkoni të rriteni dhe të merrni biznesin tuaj në nivelin tjetër, është thelbësore që të keni hapësira – si tuajat, ashtu edhe për ekipin tuaj – për të shkëmbyer ide, për të përtërirë, si dhe për kohën e lirë dhe shkëputjen nga dita në ditë.

3.Mbani të freskët motivin tuaj. Ne lamë pas një nga vitet më sfiduese në historinë tonë dhe – me siguri – ai ka lënë gjurmë emocionale tek ne. Sipas shoqatave të sipërmarrësve, rreth 36% e sipërmarrësve kanë frikë nga dështimi, kështu që do të jetë thelbësore të pranojmë se pasiguria do të mbizotërojë dhe ne do të kemi nevojë për motivim të vazhdueshëm për çdo ditë. Disa mjete të dobishme janë përcaktimi i objektivave afatshkurtra dhe afatmesme; vizualizoni se çfarë duam të arrijmë, cilat burime kemi dhe në cilën kohë mund ta bëjmë atë; Të njohim faktorët që nuk mund t’i kontrollojmë, si dhe të përgatitemi për të përcaktuar se çfarë rreziqesh mund të ndërmarrim.

4-Krijoni një rrjet mbështetës: Në Amerikën Latine, më shumë se gjysma e sipërmarrësve të anketuar nga IDB pranuan se ata u përpoqën të zgjidhnin krizën pandemike vetëm me ekipin e tyre të punës, pa përdorur ndonjë tjetër. Kjo nënkuptonte efekte, qofshin ato ekonomike apo emocionale. Një mësim jetësor për këtë 2021 është të mbani mend forcën e ndërtimit dhe të paturit e një rrjeti mbështetës: familja, miqtë, bashkëpunëtorët, ekipet e punës, kolegët, furnizuesit; si dhe forume, dhoma, shoqata për të dëgjuar përvoja të tjera se si të kapërcehen sezonet e pafavorshme, të nxisin punën e përbashkët dhe të nxisin rritjen e sektorit. Le të kujtojmë se distanca shoqërore nuk nënkupton izolim: le të kërkojmë mundësi për të ecur përpara, së bashku dhe për të mirën e të gjithëve.

Ne nuk e dimë se çfarë ka rezervuar ky vit i ri për ne. Ajo që dimë është se një pjesë e rimëkëmbjes ekonomike dhe stabilitetit do të drejtohet nga sipërmarrësit dhe aftësia e tyre për entuziazëm, optimizëm, mësim dhe aftësi adaptimi. Duke bashkuar forcat ne sigurohemi që të krijojmë qarqe të virtytshme, si dhe të fuqizojmë një ekonomi ciklike më mbështetëse, empatike dhe më të drejtë.

Entrepreneur

Artikulli paraprakViti i ri, strategji të reja efikase në vendosjen e objektivave
Artikulli tjetërApple MacBook pritet të arrijë 15.5 milion dërgesa