Apple MacBook pritet të arrijë 15.5 milion dërgesa

Puna në distancë dhe mësimi në distancë gjatë pandemisë së koronavirusit vazhdojnë të rrisin kërkesën globale për PC dhe laptopë. Pas një rënie të mprehtë në tremujorin e parë të vitit 2020, shitjet globale të PC janë rritur në gjashtë muajt e fundit, megjithë efektet e krizës COVID-19.

Të dhënat treguan se 51.6 milion njësi kompjuterike u shitën në tremujorin e parë të vitit 2020, me 12.3% më pak se një vit më parë. Midis Prillit dhe Qershorit, tregu filloi të tregonte shenja rimëkëmbjeje, me shitjet globale të PC-ve në rritje me 2.8% në 64.8 milion. Kërkesa e konsumatorit për PC për shkak të punës në distancë, argëtimit në shtëpi dhe mësimit në distancë në mes të një pandemie të vazhdueshme, së bashku me rritjen më të fortë të tregut të PC të SHBA në një dekadë, rritën kërkesat e tregut global në tremujorin e tretë të vitit. Midis korrikut dhe shtatorit, 71.4 milion PC janë shitur në të gjithë botën, një rritje prej 3.6% nga viti në vit. Statistikat tregojnë se 187.8 milion PC janë shitur në të gjithë botën në nëntë muajt e vitit 2020, një rënie prej 1.6%.

Sipas të dhënave të paraqitura nga Finaria , dërgesat globale të Apple MacBook pritet të arrijnë 15.5 milion në vitin 2020, një rritje prej 23% mes shpërthimit të koronavirusit. Trendi në rritje pritet të vazhdojë vitin e ardhshëm, me dërgesat globale në rritje me 10% në vit në 17.1 milion.

Që nga viti 1984, Apple ka dizajnuar dhe prodhuar një sërë PC me emrin Mac. Emërtimi i produkteve përfshin desktopë si iMac dhe Mac Pro, si dhe notebook si MacBook Air dhe MacBook Pro.

Në vitin 2016, Apple dërgoi 13.4 milion njësi MacBook në të gjithë botën, tregojnë të dhënat e Statista dhe TrendForce. Në dymbëdhjetë muajt e ardhshëm, kjo shifër u rrit me 18% në 15.8 milion. Statistikat tregojnë se 2018 dhe 2019 dëshmuan një trend zvogëlimi, me dërgesat e MacBook që ranë përkatësisht në 12.8 milion dhe 12.6 milion njësi.

Anketa Globale e Konsumatorit Statista tregoi gjithashtu se Apple MacBook është marka e tretë më e popullarizuar e laptopëve në Shtetet e Bashkuara, me 21% të të anketuarve që e përdorin atë në familjen e tyre. 35% e të anketuarve e quajtën HP si markën e tyre të preferuar të laptopëve. E ndjek Dell me 28% të aksioneve.

I njëjti sondazh i kryer në Mbretërinë e Bashkuar tregoi se MacBook është marka e tretë më e popullarizuar e laptopëve, me 19% të Britanikëve që e përdorin atë në familjen e tyre. Statistikat tregojnë se vetëm 10% e gjermanëve përdorin laptopë MacBook si marka e pestë më e njohur në vend, pas Acer, Lenovo, HP dhe Asus.

FINARIA

Artikulli paraprak4 leksione sipërmarrje që ju ndihmojnë të rriteni në 2021
Artikulli tjetërTurqia me rekord historik në eksportet e vitit 2020