Zyrtarisht rritet çmimi i rrymës për ata që tejkalojnë 800 kWh

Bordi i ZRrE-së ka aprovuar rritjen e çmimit të rrymës për konsumatorët që tejkalojnë konsumin mbi 800 kilovat.

Ata që shpenzojnë rrymë më shumë se 800 kilovat, tarifa për ta do të jetë 12 cent më e larta dhe 5.9 cent më e lira.

“Blloku tani të zhvendoset në 800 kWh. Kjo i inkurajon konsumatorët që të shfrytëzojnë dy tarifa, duke përfshirë edhe subvencionet. Kjo u ofron konsumatorëve që të shfrytëzojnë energjinë në mënyrë efiçentë”, tha Ymer Rudari nga departamenti i tarifave.

Ai gjithashtu tha se 22% e konsumatorëve e tejkalojnë këtë bllok të konsumit tarifor.

Dy tarifa do të mund t’i shfrytëzojnë edhe ata që konsumojnë më pak se 800 kWh. Tarifa e ulët do të jetë rreth 3 cent dhe tarifa e lartë 7 cent.

Vendimi do të hyjë në fuqi nga e mërkura (09.02.2022) dhe janë në fuqi deri në mars të vitit 2023.

EKONOMIA ISLAME

Artikulli paraprak5 gjëra që dëmtojnë imazhin tuaj profesional
Artikulli tjetërÇfarë duhet të bësh, që t’i realizosh objektivat e tua?