Xhanikli: Tanku turk Alltaj ndeshet me kërkesën e madhe të tregut të huaj

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nurettin Xhanikli (Nurettin Canikli) tha se për tankun Alltaj (Altay) ka një kërkesë të madhe në tregjet jashtë shtetit.

 

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nurettin Xhanikli (Nurettin Canikli) tha se për tankun Alltaj (Altay) ka një kërkesë të madhe në tregjet jashtë shtetit.

Xhanikli, në Kuvendin e Madh Popullor të Turqisë, bëri të ditur se prodhimi i tankut Alltaj, përfshi edhe motorin, do të bëhet tërësisht në Turqi.

“Në prodhimin seri do të kalojmë në fund të vitit 2019 ose në fillim të vitit 2020” tha Xhanikli.

Ai bëri të ditur se tregtimi i këtij tanku bëhet në tregun e huaj që tani dhe për të ka një kërkesë të madhe.

Ministri i Mbrojtjes Kombëtare, Nurettin Xhanikli shtoi gjithashtu se tanku Alltaj është një nga prodhimet më të mira në botë.

http://www.trt.net.tr/shqip/video/videolajme/tanku-turk-eshte-shume-i-kerkuar-ne-tregun-e-jashtem

Artikulli paraprakTurqia, ndër vendet më të preferuara të turistëve gjermanë për pushimet e 2018-s
Artikulli tjetërErdogan: Turqia do të hyjë në mesin e 10 ekonomive të para të botës deri në vitin 2023