Volkswagen: Skandali na kushtoi 16.2 miliardë euro

Këtë informacion VW e njoftoi në një konferencë për media në selinë e saj në Wolfsburg, të cilën e organizuan pas arritjes së marrëveshjes me Agjencinë për Mbrojtjen e Mjedisit të SHBA-ve.

Prodhuesi gjerman i automobilëve Volkswagen, të premten deklaroi se skandali me mashtrimin e testit me emetimin e gazrave deri më tani i ka kushtuar 16.2 miliardë euro, raporton Anadolu Agency (AA).

Skandali filloi në shtator të vitit 2015, kur rregullatorët amerikanë zbuluan se automjetet e VW me motor diesel kanë softuer të cilat gjatë testimit të emisioneve të gazrave japin rezultate të rreme.

Këtë informacion VW e njoftoi në një konferencë për media në selinë e saj në Wolfsburg, të cilën e organizuan pas arritjes së marrëveshjes me Agjencinë për Mbrojtjen e Mjedisit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA).

Artikulli paraprakHope: Bujqësia, çelës i zhvillimit ekonomik dhe i punësimit
Artikulli tjetërVazhdon shitja e produkteve të huaja pa përshkrim të gjuhës shqipe