Vërshimet në Klinë kanë dëmtuar rëndë edhe bujqësinë

Përpos dëmeve nëpër objekte të banimit, vërshimet në rajonin e Klinës kanë dëmtuar rëndë sektorin e bujqësisë. Bujqit e dëmtuar ende janë duke pritur ndihmën nga organet komunale dhe ato qendrore për t’i tejkaluar pasojat.

Një numër të madh të pajisjeve bujqësore që Nezir Foniqi nga fshati Zajm i Klinës i ka shfrytëzuar për punë, tashmë nuk i ka të përdorshme.

Nga ana tjetër, zyrtarë të Ministrisë së Bujqësisë kanë thënë se janë të gatshëm të ndihmojnë edhe këtë vit fermerët e dëmtuar, mirëpo kjo do të ndodhë pas arritjes së raporteve zyrtare nga komunat. Zëdhënësi i kësaj ministrie, Adil Behramaj, ka adresuar një varg kritikash për komunat që, sipas tij,

po veprojnë shumë ngadalë për të regjistruar dëmet. Vitin e kaluar janë ndihmuar 288 fermerë të dëmtuar, vlera e të cilave ka kaluar 150 mijë euro.

Kjo ministri është duke punuar në krijimin e një fondi që ka të bëjë me kompensimin e dëmeve, si dhe janë në biseda me kompanitë e sigurimeve me qëllim të krijimit të linjave të veçanta për bujqësi. Këto dy projekte pritet të finalizohen deri në fund të këtij viti.

Artikulli paraprakSa janë reale zotimet e Thaçit për rritje pagash?
Artikulli tjetërKultivohet grurë në deponi të hirit