Tre alternativa interesante per kërkim

Nëse jeni duke kërkuar për një sistem kërkimi në internet që nuk regjistron çdo hap tuajin në rrjetin global, ka disa sisteme alternative që e bëjnë atë më të sigurt dhe më privat.

Nëse, si mbajtës i llogarisë Google, ndonjëherë dëshironi pak qetësi në formën e privatësisë në internet gjatë kërkimit, kërkimi për zgjidhje alternative mund të jetë zhgënjyese. Ne kemi zgjedhur tre motorë kërkimi të cilëtë, ndryshe nga Google, nuk i kërkojnë të dhënat tuaja private.

DuckDuckGo

Zgjedhja e parë është alternativa e famshme. DuckDuckGo nuk mbledh informacionin tuaj personal dhe nuk kryen kërkime në mënyrë që të mos e lërë përdoruesin të ndihet në ankth të shkaktuar nga sisteme të shumta gjurmimi. DuckDuckGo është zgjedhja perfekte për këdo që dëshiron që Big Brother të mos gërmojë në historinë e tyre të kërkimit.

Duhet theksuar poashtu se ky motor kërkimi është shumë kompetent dhe ofron një sërë opsionesh efektive, me të cilat jemi mësuar me motorët e mëdhenj të kërkimit.

Search Encrypt

Search Encrypt është një sistem privat kërkimi që përdor kriptim lokal për të siguruar privatësinë e përdoruesit kur kërkon në World Wide Web. Ai përdor një kombinim të metodave të enkriptimit, duke përfshirë SSL dhe AES 256. SSL qëndron për Secure Socket Layer, dhe qëndron për protokollin e transportit TCP/IP që lejon enkriptimin e trafikut në intranet dhe internet. AES-256 qëndron për standardin e avancuar të enkriptimit 256-bit dhe është një nga metodat më të zakonshme për enkriptimin e të dhënave të rëndësishme dhe përdoret nga organizata të tilla si Apple dhe Microsoft, madje edhe nga NSA.

Kur kërkoni diçka, Search Encrypt do të tërheqë rezultatet nga rrjeti i partnerëve të sigurt dhe do të sigurojë informacionin e kërkuar. Gjëja më e mirë për këtë është padyshim ‘kohëzgjatja’ e kërkimeve që do të fshihen, duke e bërë kompjuterin tuaj të sigurt edhe nëse dikush më vonë vendos të kërkojë gjurmë kërkimi në të.

StartPage

StartPage është një zgjidhje e shkëlqyer sepse i seervon përgjigjet e pyetjeve direkt nga Google. Kjo është një zgjidhje e shkëlqyer për përdoruesit që nuk duan që gjigandi i internetit të ketë një pasqyrë të gjërave që ata po kërkojnë. StartPage gjithashtu ka një gjenerues URL dhe shërbim proxy, dhe mbështet HTTPS.

Gjeneruesi i URL-së është veçanërisht i dobishëm sepse eliminon nevojën për të mbledhur skedarë. Në vend të kësaj, ai i mban në mend cilësimet në atë mënyrë që mbron privatësinë e përdoruesit.

/kallxo/

Artikulli paraprakSi mund të lexohen porositë në Gmail pa një lidhje interneti?
Artikulli tjetërTë shkruash mirë është një aftësi edhe më thelbësore në një botë të punës në distancë