TOBB i përgjigjet pozitivisht thirrjes së Erdoanit, hidhet hapi i parë për automobilin vendor

Presidenti i Unionit të Dhomave dhe Bursave të Turqisë (TOBB), Rifat Hisarxhëkllëollu (Rifat Hisarcıklıoğlu) u takua me Ministrin e Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë, Faruk Ëzly (Faruk Özlü).

Unioni i Dhomave dhe Bursave të Turqisë (TOBB) iu përgjigj pozitivisht thirrjes së Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) në fjalimin drejtuar sesionit të 73-të të Asamblesë së Përgjithshme të TOBB-së për objektivin në lidhje me automobilin vendor.

Presidenti i Unionit të Dhomave dhe Bursave të Turqisë (TOBB), Rifat Hisarxhëkllëollu (Rifat Hisarcıklıoğlu) u takua me Ministrin e Shkencës, Industrisë dhe Teknologjisë, Faruk Ëzly (Faruk Özlü) për të përcaktuar hartën rrugore për prodhimin e automobilit vendor.

Në takim Ëzly bëri të ditur se sektori privat do të jetë pararojë dhe sipërmarrës kurse në lidhje me datën, tha: “Për datën do të jetë më e saktë të flasim pasi të arrijmë një marrëveshje me sektorin. Por objektivi ynë është që modeli i parë të jetë gati deri në vitin 2019.

Artikulli paraprakTurqi – Vazhdon të rritet indeksi i besimit ekonomik
Artikulli tjetërÇdo minutë në Turqi shiten dhe blihen 2 banesa