Tetë çelësat për shërbimin e shkëlqyer ndaj klientëve – Karakteristikat (sjelljet morale)

Karakteristikat (sjelljet morale)

Në Shërbimin ndaj Klientit, mirësjellja jote duhet të jetë në një nivel më të lartë se të njeriut të zakonshëm, sepse ke të bësh me njerëz, dhe ata duhet ta shikojnë gjithmonë buzëqeshjen në fytyrën tënde, dhe duhet të sillesh me ta gjithmonë në mënyrë të mirë! Duhet të kesh aftësinë t’i kontrollosh ndjesitë e tua, cilat do qofshin rrethanat, dhe rrethanat e tua personale të mos i përziesh me punën tënde!

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprakCV-ja e Elon Musk është vetëm një faqe/ Ja pse dhe e juaja duhet të jetë e tillë
Artikulli tjetërLista e gjuhëve më të vështira