Tetë arsye të thjeshta që ngadalësojnë suksesin tuaj

Janë disa arsye tepër të thjeshta që pengojnë suksesin tuaj.

Ndonjëherë kuptimi i çdo gjëje rreth nesh humbet dhe ne ngecim në jetë pa pasur ndonjë sukses. Disa njerëz priren të fajësojnë të tjerët për këtë situatë, disa e izolojnë veten nga rrethinat e tyre dhe disa i kapërcejnë pengesat e tyre dhe vazhdojnë të ecin përpara. Në këtë artikull, do të njiheni se cilat arsye ju pengojnë të ecni përpara.

Iluzionet e tepërta – Të gjithë duam të ëndërrojmë. Sidoqoftë, disa prej nesh tentojnë të shohin ëndrrën dhe kështu të qëndrojnë në iluzione tona që nuk dëshirojnë të kthehen në realitet. Kjo rezulton në një person që jeton në botën e tyre imagjinare, duke pritur një mrekulli dhe duke mos bërë asnjë përpjekje për të arritur qëllimet e tyre.

Pamundësia për t’u përqendruar në një qëllim specifik. Shumë prej nesh kanë tendencë të jetojnë sipas parimit “edhe disa minuta më shumë në Instagram dhe unë do të punoj.” Kjo ndodh se jeta jonë është e mbushur me pajisje që transmetojnë lajme nga e gjithë bota të cilat janë të vështira për t’u injoruar. Dhe në sajë të këtyre teknologjive dhe varësisë sonë, nganjëherë bëhet e pamundur që ne të përqendrohemi në një detyrë.

Mungesa e këmbënguljes. Ekziston vetëm një arsye për këtë situatë – mungesa e këmbënguljes dhe mungesa e rezultateve të dëshiruara. Në Japoni, ekziston një fjalë e veçantë që përshkruan këtë sindrom ‘Murgu 3-ditor’. Numri 3 këtu simbolizon shumën mesatare të ditëve të zgjatjes së shpejtë të intensitetit tuaj. Për të mos qenë një ‘murg’ i tillë, zhyt veten në punë gradualisht dhe shmangni ekstremet.

Paaftësia për t’u ndjerë përgjegjës për veprimet tuaja. Jo çdo ngjarje që ndodh në jetë është faji ynë, por të gjithë janë përgjegjësia jonë. Fajësimi i njerëzve ose pengesave të tjera nuk do të ndryshojë situatën, por duke marrë përgjegjësinë e plotë për një situatë, ju mund të ndërtoni një të ardhme më të mirë.

Mungesa e mbështetjes nga të dashurit. Një nga sekretet kryesore të suksesit të një personi është mbështetja e të dashurve të tyre. Por ndonjëherë në vend të mbështetjes, ne përballemi me negativitet dhe keqkuptim nga ata, gjë që e bën të vështirë të vazhdosh normalisht në mënyrën tënde të zgjedhur.

Vetë-analizim i tepruar. Vetë-analiza ju bënë të mendoni problemin tuaj më thellë dhe më të thellë. Si rezultat, ajo fillon të rrënjoset në mendjen tuaj, duke ju bërë të ndiheni të trishtuar, të cilat mund të çojnë në depresion. Kjo nuk do t’ju sjellë më afër suksesit, por, anasjelltas, ajo do t’ju largojë nga ajo. Thuaj ‘po’ për një vetë-analizë të shëndoshë dhe vetë-reflektuese. Këto do t’ju ndihmojnë të dilni nga apatia dhe të vlerësoni mundësitë reale.

Dështimet e mëparshme. Secili prej nesh ka hasur në dështime. Ndonjëherë ju mund të jeni duke u përpjekur për të mirën tuaj, por rezultati thjesht nuk ndodh. Në këtë rast, ne kemi 2 opsione: të biem në depresion dhe të ndjehemi keq për veten tonë ose të analizojmë situatën, të kuptojmë gjërat që po bënit gabim dhe të provoni edhe një herë.

Qëllime joreale. Ëndrrat tuaja mund të shndërrohen në qëllime, të cilat duhet t’i vendosni në mënyrë korrekte. Ju duhet ta keni të qartë se çfarë dëshironi në jetë, sa kohë do t’iu kushtojë dhe sa reale janë. Analizoni mirë qëllimet tuaja për të marrë rezultatet e pritura. /eo/

Artikulli paraprakEkspertët nuk e shohin të lehtë taksimin e të ardhurave nga kriptovalutat
Artikulli tjetërNdërtesa e dytë më e lartë në botë ngrihet në Malajzi