Tesla mund të ketë bërë 1 miliard dollarë në investimin e saj në Bitcoin

Investimi prej 1.5 miliardë dollarësh i Tesla në Bitcoin mund të ketë bërë tashmë një fitim prej 1 miliard dollarësh për prodhuresin e automjeteve. Drejtori i Përgjithshëm i Tesla, Elon Musk tha se investimi në Bitcoin i prodhuesit të automjeteve ishte “më pak budallallëk” sesa kursimi i parave dhe e ka dhënë shpërblimin që tani. Një analist vlerëson se Tesla tashmë ka mbledhur rreth 1 miliard dollarë fitim në investimin e saj në Bitcoin për shkak të çmimit në rritje të kriptovalutës.

Analisti vlerëson se investimi në Bitcoin i Tesla-s u shpërblye

Analisti i Wedbush, Daniel Ives tha se Tesla është e vendosur të fitojë më shumë në investimet e saj në Bitcoin sesa fitime nga shitja e automjeteve të saj elektrike në të gjithë vitin 2020. Ai nuk shpjegoi se si e kreu llogaritjen e tij prej 1 miliard dollarësh fitime.

CNBC vëren se çmimi i Bitcoin u rrit nga  34,793.45 $ në fund të Janarit në  57,487.03 $ në 20 Shkurt. Ky shënon një kapërcim afërsisht 65%, që do të thotë një fitim prej rreth 975 milionë dollarë për 1.5 miliardë dollarë të Tesla-s në Bitcoin. Niveli ditor të hënën i kaloi  58,332,00 dollarë, gjë që rriti përkohësisht fitimin e prodhuesit të automjeteve në më shumë se 1 miliard dollarë.

Në fillim të këtij muaji, prodhuesi i automjeteve zbuloi në një skedar pranë Komisionit të Letrave me Vlerë dhe Këmbimin se kishte investuar 1.5 miliardë dollarë në kriptovalutë. Tesla tha se e bëri blerjen në janar për “më shumë fleksibilitet për të diversifikuar më tej dhe për të maksimizuar kthimet në paratë tona”.

Qëndron e paqartë nëse prodhuesi i automjeteve shiti ndonjë Bitcoin, pasi u rrit çmimi. Çmimi i Bitcoin është rritur 94% këtë vit. Kufiri i tregut të kriptovalutës kapërceu 1 trilion dollarë javën e kaluar, për herë të parë.

 

Çmimi i Bitcoin ra, falë Musk

Tesla është pjesë e Entrepreneur Index, i cili ndjek 60 nga kompanitë më të mëdha, që tregtojnë publikisht dhe ende drejtohen nga themeluesit e tyre. Tesla bëri investimin e saj prej 1.5 miliardë dollarësh në Bitcoin pasi Musk, një nga bashkëthemeluesit e saj, shkroi në Twitter ndryshimin e tij në qëndrim ndaj kriptovalutës. Ai u bë një mbështetës i saj këtë vit.

Meqenëse çmimi i Bitcoin u rrit pasi Tesla zbuloi blerjen e saj dhe pas tweet-eve të Musk në mbështetje të kriptovalutës, nuk vjen aspak befasi që çmimi ra pasi Musk postoi në Twitter përsëri. Bloomberg vëren se pas investimit të prodhuesit të automjeteve javën e kaluar, çmimi i bitcoin u rrit me 20% duke kapërcyer 58,000 dollarë për herë të parë.

Gjatë fundjavës, Musk shkroi në Twitter se çmimet e bitcoin “duken të larta”. Vetëm këtë muaj, vlera e kriptovalutës është rritur me mbi 60%. Arriti edhe një nivel të ri të dielën, duke i’u afruar 59,000 dollarë. Bloomberg sugjeron që paqëndrueshmëria e fundjavës në çmimet e Bitcoin mund të nxitet nga njerëzit që tregtojnë kriptovalutën në shtëpi.

The news outlet sugjeron gjithashtu që investitorët institucionalë, të cilët punojnë nga e hëna deri të premten, mund të kenë filluar shitjen pas tweet-eve të Musk. Çmimi ra, në 22 shkurt nën 53,000 dollarë.

ENTREPRENEUR

Artikulli paraprakBitcoin/ ‘Tulipani dixhital’ apo klasa e re e aseteve?
Artikulli tjetër2500 gjuhë rrezikojnë të zhduken