Strategjia e sanduiçit në artin e komunikimit

Sanduiçi ka një pjesë të sipërme dhe një pjesë të poshtme, edhe një pjesë mes këtyre të dyjave, dhe ti e ha atë. Në artin e komunikimit, pjesa e sipërme nënkupton që sapo fillon të bisedosh me personin, fillo me diçka pozitive, ndërsa pjesa e

poshtme do të thotë që gjëja e fundit me të cilën do të mbarosh, të jetë diçka pozitive gjithashtu.

Shkaku për këtë sjellje, është se fillimi përfaqëson perceptimin e parë, ndërsa fundi është ai mbi të cilën bazohet truri kur gjykon më vonë… ndërsa ajo çfarë ndodhet mes dy pjesëve, të sipërmes dhe të poshtmes, ajo është tema ose për mbajtja. Kur hyn në përmbajtjen e brendshme, mos e kritiko personin, por jepi opinionin tënd në lidhje me idenë, dhe mos i thuaj që “ti”, por shko tek ideja!

Dr. Ibrahim el-Fekij

Artikulli paraprak4 hapa drejt miqësisë besnike
Artikulli tjetërSi po të dëmton ty dhe ummetin kompleksi i inferioritetit dhe si mund ta rregullojmë këtë?