Sikurse secili prej nesh ta kuptonte këtë mësim profetik

Kur i Dërguari i Allahut Muhamedi(alejhi salatu ue selam) u pyet se ç’është përsosmëria në punë, Ai u përgjigj:

“Ta adhurosh Zotin (t’i kryesh punët për Zotin) sikuse je duke e parë Atë, ngase edhe pse ti nuk e sheh Atë, Ai të sheh ty.”.

A thua çfarë suksesi do të arrinim sikurse secili prej nesh ta kuptonte këtë mësim profetik, e ta kryente punën e tij duke e rikujtuar çdoherë se është nën mbikëqyrjen e Zotit të Gjithdijshëm?!

A thua vallë çfarë zhvillimi dhe avancimi do të arrinim ne në punë, në eknomi, dhe në përgjithësi në jetë, sikur të mos shikonim vetëm prezencën e prindit, shefit, pronarit, udhëheqësit, përgjegjësit… etj., por ta kryenim punën tonë në mënyrën më të mirë, duke e ditur se jemi nën vëzhgimin e Allahut të Plotëfiqishmit?!

Ne do të avancojmë përpara vetëm atëherë kur i kuptojmë ashtu si duhet mësimet e të Dërguarit tonë (alejhi selatu ue selam)

Hoxhë Mirell Mazelli

Artikulli paraprakÇfarë merr teknologjia nga jetët tona?
Artikulli tjetërE nëse keni frikë varfërinë, Allahu do t’ju pasurojë nga mirësia e Tij